29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği 2019

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği 2019

Yeni yıla girerken kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği geldi. Cumhurbaşkanı Kararı'yla kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileriyle aynı şekilde kullanılması mümkün olacak...

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği 2019 Haberi

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği 2019

Yeni yıla kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesiyle girildi. Cumhurbaşkanı Kararı'yla kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileriyle aynı şekilde kullanılması mümkün olacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, krediler nakit kredi üzerinden değil konut kredisi üzerinden verilecek. Böylece vatandaşın ödeyeceği faiz de düşecek.

Karar kapsamında yapılan eklemeye göre; Faiz destekli krediler, Bakanlıkça onaylandıkları tarihte geçerli olan Bakanlar Kurulu Kararı veya Cumhurbaşkanı Kararı hükümlerine tabi olacak. Faiz desteği verilebilmesi için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde Bankaya başvurulmuş olması gerekecek.

Bu Karar kapsamında Bakanlıkça onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi, Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olacak.

ÇEVRE CEZALARI ARTTI

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Çevre Kanunu'na aykırı hareket edenlere uygulanacak cezalar hükümetin 2019 yılı için belirlediği yeniden değerleme...