24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesi!

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesi!

Yeni yıla girerken kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği geldi. Cumhurbaşkanı Kararı'yla kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileriyle aynı şekilde kullanılması mümkün olacak...



Yeni yıla kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesiyle girildi. Cumhurbaşkanı Kararı'yla kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileriyle aynı şekilde kullanılması mümkün olacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, krediler nakit kredi üzerinden değil konut kredisi üzerinden verilecek. Böylece vatandaşın ödeyeceği faiz de düşecek.

Karar kapsamında yapılan eklemeye göre; Faiz destekli krediler, Bakanlıkça onaylandıkları tarihte geçerli olan Bakanlar Kurulu Kararı veya Cumhurbaşkanı Kararı hükümlerine tabi olacak. Faiz desteği verilebilmesi için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde Bankaya başvurulmuş olması gerekecek.

Bu Karar kapsamında Bakanlıkça onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi, Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olacak.

ÇEVRE CEZALARI ARTTI

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Çevre Kanunu'na aykırı hareket edenlere uygulanacak cezalar hükümetin 2019 yılı için belirlediği yeniden değerleme oranı seviyesinde (yüzde 23.73) artırıldı. 


İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinde yeni düzenleme!

 


Geri Dön