25 / 04 / 2024

kentsel dönüşümler nerelerde yapılıyor

kentsel dönüşümler nerelerde yapılıyor

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin:in " Vatandaşımın istemediği hiçbir şeye onay vermem " diyerek yürüttüğü projede izlenen süreç, fuar ziyaretçileri ile paylaşıldı...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Kentsel dönüşüme yeni soluk!

Türkiye'de 2012 yılında yasalaşan kentsel dönüşüm sisteminde şu ana kadar riskli konutların sadece 663 bini yıkıldı. Kentsel dönüşüm yapılacak olan bina sahipleri ile oluşan anlaşmazlıklar ve yerel yönetimlerin takipsizliği sebebiyle dönüşümde yaşanan aksaklıklar için çözümler hazırlandı.

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

Depreme kentsel dönüşümle hazırlanmalıyız!

Büyük şehirlerdeki yapıların depreme dayanıksız olmasının deprem açısından en büyük risk olduğunu söyleyen AKUT Başkanı Recep Şalcı, “Kentsel dönüşümler tamamlanmadan yeni bir depreme hazır olmuş sayılmayız'' dedi.

Türkiye'de yeni kentsel dönüşümler olabilir!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümde düğümler çözülmeli!

BURSA İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bursa’da kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini açıkladı.

Mustafa Balcı: Şuanda yapılan kentsel dönüşüm değil!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada veya mahalle bazında yapılmalı. Şuanda yapılanların hiçbirisi kentsel dönüşüm değil. Parsel bazlı dönüşümler daha sonra yapılacak değişikliklerin önüne geçiyor. Orada yeni bir tasarrufta bulunma şansı kalmıyor” dedi.

Gaziantep'te kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşüme kavuşturulan alanlarda incelemelerde bulundu. Karşıyaka Mahallesi İpekyolu güzergahında kalan bölümler yıkım çalışmaları sürüyor.

Samsun, kentsel dönüşümle değişti!

Gazete Arena Gazetesi'nin köşe yazarlarından Serdar Oktav bugün köşesinde "Kentsel dönüşümler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

CNR Emlak Zirvesi’nde kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

CNR Emlak Zirvesi 2016’ya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerinden yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Zirvedeki etkinlik kapsamında düzenlenen oturumda “Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler” konusu masaya yatırıldı.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

kentsel dönüşümler nerelerde yapılıyor Haberi

kentsel dönüşümler nerelerde yapılıyor

Basıbüyük Mahallesi'nde yapılacak 'Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Konut, işyeri Satın alma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda tanıtan Maltepe Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, ziyaretçilere çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Yerinde kentsel dönüşüm prensipleri çerçevesinde, mahalle temsilcileriyle bir araya gelerek beklenti ve taleplerin görüşülmesi sonucunda geliştirilen Basıbüyük Projesi'nde az katlı binalar, komşuluk ilişkilerinin devamım sağlayan konumlandırma ve korunan yeşil alanlar öne...