25 / 04 / 2024

kentsel sosyal altyapı

kentsel sosyal altyapı

Sosyal altyapı nedir? Sosyal altyapı alanları nelerdir? Sosyal altyapıya neden ihtiyaç duyulur? Sosyal altyapı konusu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Seyrantepe ihalesi 27 Ağustos'ta

Yapımı yılan hikayesine dönen Seyrantepe Stadyumu ihalesinin kesin tarihi kesinleşti. TOKİ ihaleyi 27 Ağustos'ta yapacak.

Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Ağrı'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar 19 yılda 20 milyar lirayı aşkın eseri Ağrılı kardeşlerimize armağan ettik" dedi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Ukrayna’da Büyük İnşaat Projesi başladı!

Ukrayna’da, sosyal altyapı tesisi ve 4 bin kilometrelik yolların yapımını içeren Büyük İnşaat projesi kapsamında 300’den fazla tesisin eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarına başlandı...

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

Yakuplu'da sosyal donatı ve altyapı eksikliği var!

Yakuplu özelinde Beylikdüzü'ndeki tapu sorununa değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu mahallemizde sosyal donatı eksikliği var. Altyapı eksikliği var" dedi... 

Kentsel dönüşümün en çok sosyal boyutu atlanıyor!

‘Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu’ konulu yuvarlak masa toplantısı Kentsel Dönüşümün En Çok Sosyal Boyutu Atlanıyor tarafından düzenlendi. 

İsmail Fedakar: Kentsel dönüşüm milli davamız!

Kent Maraş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Fedakar: “Ülkemiz için yolu, altyapısı, yeşil alanı ve sosyal imkanları ile planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirler ancak kentsel dönüşümle sağlanabilir” dedi.

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Niğde’yi modern yerleşim ve yeni sosyal donatı alanlarıyla tanıştıracak olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir yandan binalar yükselirken diğer yandan da altyapı çalışmaları yoğun tempoyla sürüyor.

Kalkınma Bakanlığı'nın 2 senelik yatırım programı yayımlandı!

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Mamak'ta altyapı çalışmaları tam gaz!

Mamak’ta büyük kentsel dönüşüm projeleri, dev yatırımlar ve sosyal tesislerle hızlı bir dönüşüm gerçekleştiren Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü altyapı çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Çanakkale Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi 24 Mayıs'ta tanıtılacak!

Çanakkale Belediyesi tarafından katılımcı anlayışla yürütülen Sosyal Konutlar Mevkisi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Toplantıda Belediye Başkanı Gökhan tarafından süreçle ilgili vatandaşlara bilgi verilecek.

Murat Akça: Kentsel dönüşümden önce fikirsel altyapı değişmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Akça, Türkiye'nin kentsel dönüşüm kavramı ile yeni tanıştığını belirterek, kentsel dönüşüm süreci başlamadan önce fikirsel altyapının oluşması gerektiğini söyledi.

Veysel Tiryaki: Sosyal dönüşüm için kentsel dönüşüm şart!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Fiziki değişimin yanı sıra sosyal ve zihinsel dönüşüm için de kentsel dönüşüm zorunludur. Çocuklarımız elden gittikten sonra bir gecekondun olsa neye yarar?

kentsel sosyal altyapı Haberi

kentsel sosyal altyapı

Sosyal altyapı nedir?


Altyapı, geniş yüksek giriş engelleri olan pazarlarda faaliyet gösteren ve mal ve hizmetleri sağlayacak uzun süreli fiziksel varlıklar olarak tanımlanabilir. Sosyal altyapı ise kültürel olarak sağlıklı bir çevre meydana getirmek amacıyla yapılması gereken eğitim, sağlık, kültürel ve yönetsel yapılar ile park, çocuk bahçeleri gibi yeşil alanların oluşturulmasıyla meydana gelen altyapı türü olarak karşımıza çıkıyor.



Sosyal altyapı, altyapı sektörünün bir alt kümesidir ve genellikle sosyal hizmetleri karşılamak için bulunmaktadır.   Kentsel veya kırsal her türlü yerleşim biriminde oturan nüfusun sosyal ihtiyaçlarını karşılayan kamu yapılarını ve alanlarını sosyal altyapı başlığı altında sayabiliriz. Sosyal altyapının örnekleri olarak okullar, üniversiteler, hastaneler, hapishaneler ve toplu konutlar, yeşil ve açık alanlar bulunuyor.



Nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal...