20 / 04 / 2024

kenya vatandaşının türkiyeden ev alma prosedürleri

kenya vatandaşının türkiyeden ev alma prosedürleri

Kenya, Hint Okyanusu'na kıyısı olan bir Doğu Afrika ülkesi. Bu ülke vatandaşları Türkiye'den konut alabiliyor. Ancak bağ-bahçe almaları yasak. 'Kenyalılar Tükiye'den ev alabilir mi?' diyenler haberimize baksın...

37 milyon vatandaşın 1.2 trilyon borcu var!

Her gün giderek zorlaşan geçim şartları vatandaşları da kredi kartlarına takla attırmaya mecbur bırakıyor. Açıklanan rakamlara göre 37 milyon vatandaşın borcu 1.2 trilyona ulaştı. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt '18 bin 834 bağımsız birime ulaştık' dedi, bakın vatandaş ne yanıt verdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda 18 bin 834 bağımsız birime ulaştıklarını söyledi. Söz konusu paylaşıma vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

300 bin TL krediye 690 bin lira geri ödeme vatandaşın ayarını bozdu! İşte korkutan hesap…

Bankaların tüketici ve ticari kredilere uyguladığı faiz oranları rekor seviyelere ulaşırken, Boşuna Tıklama adlı hesabın X sosyal medya hesabından yaptığı 300 bin TL’lik kredi paylaşımı vatandaşa “yuh” dedirtti. Gönderiye yorum yağdı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Vatandaşlar gıdadaki enflasyondan yakınırken bir de diğer alanlardaki ihtiyaçlara gelen zamlar var. Ekmek ya da süt değil ancak vatandaşın almak zorunda olduğu ürün grubuna da yüzde 60 zam gelecek.

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te Sürpriz Uygulama: 'Çocuklarım' Hizmeti Platforma Geliyor! Milyonlarca Vatandaşın İşini Kolaylaştıracak!

Murat Kurum: İstanbul'un 39 ilçesini dönüştürmek istiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, vatandaşın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak bir dönüşüme start verdiklerine vurgu yaptı ve İstanbul'un 39 ilçesini dönüştürmek istediklerinin altını çizdi. 

Evini dönüştürmek isteyenler hemen baksın! İki yıl ödemesiz, 1 milyon 250 bin TL’lik kentsel dönüşüm kredisi veriliyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için daire başına iki yıl ödemesiz 1 milyon 250 bin lira ayrıldı. 

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

kenya vatandaşının türkiyeden ev alma prosedürleri Haberi

kenya vatandaşının türkiyeden ev alma prosedürleri


536 kilometrelik sahil şeridiyle göz dolduran Kenya, Doğu Afrika'da konumlu. Bu ülkenin vatandaşları Türkiye'de konut sahibi olabiliyor. Üstelik bölge sınırlamaları yok. Yani bir Kenyalı Türkiye'nin istediği bir yerinden gayrimenkul alabiliyor. 


Mütekabiliyet Yasası'nın kolaylık getirdiği ülkelerden biri de Kenya. Yasayla, Kenyalılar Türkiye'den ev alabiliyor. Ancak tarım arazisi veya bağ-bahçe satın alamıyor. Peki Kenyalılar Türkiye'den ev alırken neler yapacak? 


Öncelikle Ordu Komutanlığı'ndan izin almaları gerekiyor. Daha sonra bu izinle Tapu Müdürlüğü'ne gitmeleri şart. Alım işlemlerini tapuda halledecekler. Tapuya giderken almaları gereken belgeler ise şunlar; 


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin...