26 / 04 / 2024

kepez tapu dönemi

kepez tapu dönemi

Kepez'de, şehirleşmeyi tavan yaptıracak yeni bir dönem başlıyor. Probleminin çözümüyle 2-B'nin olduğu mahallelerde imarlı parsellerde tapu verilebilir hale geldi. İlk olarak Erenköy, Esentepe ve Çamlıbel'de tapular verilecek

Denizli Büyükşehir'de web tapu dönemi başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tapu Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü arasında "Web-Tapu Sistemi" için imzalar atıldı.

Konutta fırsatlar dönemi için son ay!

Konutta fırsatlar dönemi için son aya giriliyor. Aralık ayının son günü sona erecek olan imar barışı, konutta kdv indirimi ve tapu harcı indirimi için elinizi çabuk tutun....

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Gayrimenkulde temiz tapu dönemi!

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Temiz Tapu ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.

TOKİ Antalya Kepez başvuru dönemi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Antalya Kepez 2.Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut satışa sunuluyor.TOKİ Antalya Kepez başvuru dönemi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Antalya Kepez 2. Bölge başvuru dönemi!

TOKİ Antalya Kepez 2. Bölge'de 1 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Antalya Kepez 2. Bölge başvuru dönemi 23 Temmuz 2015 tarihinde başlıyor ve 30 Temmuz 2015 tarihine kadar devam ediyor.

TOKİ Antalya Kepez 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Antalya Kepez 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Yüzde 25 peşinatta 120 ay vade imkanı sunan projede satış işlemleri Türkiye Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü!

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapuda e-arşiv dönemi geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, kağıt ve mekan israfını önleyecek ve aynı zamanda da vatandaşların işlerini hızlandıracak büyük bir çalışma geliyor...

TOKİ Ankara Yapracık Konutları 'nda başvuru dönemi yarın başlıyor!

TOKİ Ankara Yapracık Konutları 'nda başvuru dönemi 19 Eylül 2013 - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TOKİ Ankara Yapracık Konutları 'nda 315 adet konut bulunuyor.

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi bugün (18 Eylül) sona eriyor, TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları 'nda başvuru dönemi 28 Ağustos 2013 tarihinde başlamıştı

TOKİ Konya Meram 'da teslim dönemi sona erdi!

TOKİ Konya Meram teslim dönemi 12 Eylül 17 Eylül tarihleri arasında belirlenmişti. Belediye 'ye verilmiş olan konutların teslimleri 10 Eylül 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

kepez tapu dönemi Haberi

kepez tapu dönemi

Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazileriyle ilgili problem 1982 Anayasası ile hem Türkiye'nin hem de Kepez'in gündemine girdi. Bu tarihten sonra yapılan seçimlerin en önemli argümanı, Kepez'in 19 mahallesinde yaşanan 2B probleminin çözümüne yönelik vaatler oldu. Siyasiler, 'çözüm sözü' verseler de Ak Parti iktidarına kadar bu konuda ciddi biradım atılamadı. 

Ak Parti ile 2B çözüm sürecine girdi Ak Parti, orman niteliğini yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili 2005 yılında bir yasa çıkardı. 


Ancak CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu üzerine bu yasa iptal edildi. 


Kepez Belediye Başkanlığı'na 2009 Yerel Seçimleri'nde Hakan Tütüncü'nün seçilmesiyle 2B'nin çözümünde yeni bir umut doğdu. 

Başkan Tütüncü, problemin yaşandığı mahalle muhtarları ile 201 1 'de Ankara'ya çıkarma yaptı. Tütüncü'nün ve Ak Parti Antalya milletvekillerinin girişimleri sonucu 2B sorunu yeniden...