27 / 04 / 2024

Konutta fırsatlar dönemi için son ay!

Konutta fırsatlar dönemi için son ay!

Konutta fırsatlar dönemi için son aya giriliyor. Aralık ayının son günü sona erecek olan imar barışı, konutta kdv indirimi ve tapu harcı indirimi için elinizi çabuk tutun....



Konut sektöründe başvuruları devam eden imar barışı, konutta kdv indirimi ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'ta sona erecek. Bu 3 fırsattan yararlanmak için elinizi çabuk tutun. 

1- İmar Barışı

İmar barışı, iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskân verilmesi ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans sağlaması amacıyla getirilen bir düzenlemedir. Bu düzenleme ile  çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân veriliyor. Su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. Yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalarından vazgeçiliyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.

İmar barışına bugüne kadar toplam 8 milyon 600 bin vatandaş başvuru yaptı. Başvuru süresi 31 Aralık'a kadar devam edecek. 

2- Tapu Harcı İndirimi

Mayıs ayında alınan tapu harcı indirim uygulaması 31 Aralık'a kadar devam edecek. İndirim kapsamda konut satışlarında tapu harçları yüzde 4’ten 3’e indirildi. Ancak arsa ve arazilerin tapu harçları kapsama dahil edilmedi.

3- KDV İndirimi

Mayıs ayında alınan KDV indirim uygulaması 31 Aralık'a kadar devam edecek. İndirim kapsamda KDV oranı yüzde 18'den 8'e indirildi. 


Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!

İmar barışı resmen uzatıldı!
 


Geri Dön