27 / 04 / 2024

kesin proje

kesin proje

Kentsel Tasarım Projesi nedir? Kentsel Tasarım Projesi nasıl hazırlanır? Merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve Kentsel Tasarım Projesi Genel Teknik Şartnamesinde yer alan bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ön proje nedir?

Kesin projeden önce yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkarılan ön proje nedir, ön proje ne işe yarar? Tanımı ve ön proje hazırlama hususundaki detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kesin proje nedir?

Diğer proje türlerine göre daha ayrıntılı olarak hazırlanan kesin proje nedir? Kesin proje nasıl çizilir? Detaylar haberimizde...

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Hedef Yapı'nın kesin mühlet kararı 16 Haziran'a uzatıldı!

Yurt içi ve yurt dışında bu zamana kadar birçok proje hayata geçiren Hedef Yapı, konkordato ilan etmiş, daha sonra 3 ay kesin mühlet verilmişti. Şirketin 3 ay kesin mühlet kararı 7226 sayılı kanunda alınan tedbirler kapsamında 16 Haziran 2020 tarihine uzatıldı.

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Kadıköy - Sultanbeyli Metro Hattı'nın ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Sultanbeyli metrosu için düğmeye bastı. Kadıköy Sultanbeyli metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihaleye çıkıyor. 19 kilometre uzunluğundaki hattın ihalesi bugün gerçekleşecek.

Sarıgazi-Türkiş Blokları metro hattının ihalesi bugün!

Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi bugün ihaleye çıkıyor. 6 kilometre uzunluğundaki Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattı tamamlandığında Sarıgazi-Türkiş Blokları arası yolculuk süresi 8 dakikaya inecek.

Antalya Demre'nin kruvaziyer liman hayali gerçek oluyor!

Demre Kruvaziyer Limanı Kesin Proje, ÇED, Fizibilite, İmar Planı, Zemin Sondajı, Jeolojik-Jeoteknik Rapor, Hidrografik ve Oşinografik Rapor Hazırlanması ihalesi 15 Haziran’da gerçekleştirilecek.

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı ihalesi 26 Kasım'da!

İstinye - İTÜ - Kağıthane Metro Hattı uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

Alaca Atıksu arıtma tesisi proje işi ihalesi 2 Kasım'da!

Alaca Atıksu Arıtma Tesisi Kesin Proje Hazırlanması İşi, iller Bankası AŞ. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca 2 Kasım 2015 tarihinde ihale ediliyor.

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı ihalesi 14 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından, Sultangazi - Arnavutköy Raylı Sistem Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi danışmanlık hizmeti işi ihaleye çıkarıldı.

Karaman Havalimanı için çalışmalar başladı!

Lütfi Elvan, Karaman'ın havalimanına en kısa sürede kavuşacağını açıkladı. Elvan; Karaman Havalimanı için yer tespiti yapıldığı, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlandığı vurguladı.

Burdur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin kesin projesi için yer teslimi yapıldı. Yer tesliminin ardından 180 gün içerisinde kesin proje çizilerek Burdur Belediyesine teslim edilecek.

8 ile hızlı tren geliyor!

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum- Kars hızlı treni bulunuyor.

Türkiye'ye yeni yüksek hızlı tren hatları geliyor!

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor.

kesin proje Haberi

kesin proje

KENTSEL TASARIM PROJESİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM

Bu şartname; taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile bunların koruma alanları ile sit alanları ve kullanım hakkı veya tahsisi Bakanlığımıza ait taşınmazların önemini vurgulayacak biçimde ve alanın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere sağlıklı, yaşanabilir, ergonomik, sürdürülebilir ve estetik bir çevre elde edilmesi amacıyla hazırlanacak Kentsel Tasarım Projelerinde uygulanacak esasları belirler.

            

Kentsel Tasarım Projeleri; proje alanının niteliğine bağlı olarak (arkeolojik, doğal, kentsel, tarihi, vb.) uygulamaya yönelik her tür fiziki-mekansal düzenlemelere ilişkin hedef,ilke, yaklaşım ve tekniklerin belirlenmesini, yönetim modellerinin saptanmasını içerir. Bu projelerin (koruma amaçlı veya diğer) uygulama planları doğrultusunda hazırlanmaları esastır.


 MADDE 2-TANIMLAR:

Kentsel Tasarım Projesi: (Koruma amaçlı veya diğer) Uygulama imar planları doğrultusunda, alanın kimliğini vurgulayıcı, alanın doğal, kültürel,...