26 / 04 / 2024

KGA

KGA

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’un açıkladığı Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli’nin çok dikkat çekmesi ve gelen sorular sebebiyle kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik. Aşağıda bu keyifli röportajı bulabilirsiniz..

Kga Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kga Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadim Akkol tarafından kuruldu.

KGA Haberi

KGA

Kira Getirili Arsa modeli nedir?

ARGE çalışmaları sonrası, yatırımcı tarafından satın alınan arsaya yatırılan mevduatın kira getirisinin, yatırımcı kira bedeli alıyormuş gibi yatırımcıya ödenmesidir. Yatırımcı sanki bir evi varmış ve burdan kira alıyormuş gibi kazanç sağlayacaktır. Kira bedeli ileride arsa satıldığında arsanın getirisinden düşülecektir. 



Neden KGA?

Arsa uzun vadede getiri sağlayan iyi bir yatırım aracıdır. Yatırımından kısa vadede gelir elde etmek isteyen yatırımcılar kira getirisi alabilmek için konut edinmeyi tercih ediyorlar. Çünkü böylelikle yatırım için gerekli mevduatı kredi olarak çekip, krediyi kira getirisiyle geri ödeyebiliyorlar ya da hazırdaki bir sermaye ile yatırım yaptılarsa ara zamandaki ihtiyaçları için kira gelirini kullanıyorlar. Ancak arsa çok daha karlı bir yatırım aracı. Öyleyse arsa yatırımını baştan gelir getirecek bir modellemeye dönüştürebilirseniz bu daha karlı yatırımın negatif...