18 / 04 / 2024

kıbrıs vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

kıbrıs vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Kıbrıs vatandaşlarının Türkiye 'den ev alma hakkı...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park'ı satıyor!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelin satış süreci ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte satış sürecindeki son durum...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

kıbrıs vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi Haberi

kıbrıs vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kıbrıs, Güneybatı Asya'da bulunur ve Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır. Akdeniz'in Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olan Kıbrıs'ın toplam nüfusunun %70'i Rum, %30'u Türk'tür.


Peki, Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Mütekabiliyet yasası kapsamında Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Kuzey kıbrıs vatandaşları Türkiye'den ev, arsa ve işyeri alabiliyor.


Kuzey kıbrıs vatandaşları, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanır ve yabancılara getirilen kısıtlamalardan muaftır.


Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer KKTC vatandaşları ev alma işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için tapu müdürlüklerine gitmeleri ve gereken sırayı izlemeleri yeterli...