26 / 04 / 2024

kıbrıs yerleşmesi

kıbrıs yerleşmesi

Kıbrıs 'ta mülkiyet konusunun yeniden gündeme gelmesiyle adadaki tartışmalar da alevlendi. Mülkiyet konusunda, 2010 yılında gündeme getirilen ve Rumların kabul etmediği TOKİ formülünün yeniden ele alınacağı öğrenildi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Cenk Eren Kıbrıs'a yerleşiyor!

MERİT Crystal Cove Hotel’de iki yıldır her çarşamba sahne alan Cenk Eren, Kuzey Kıbrıs’a yerleşmeyi düşündüğünü söyledi. Eren, "Yönetimle konuştum, önümüzdeki yıl konser ücreti karşılığında buradan bir villa istedim, onlar da kabul ettiler” dedi.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı yapan kazanacak!

Türk ve Rum kesimleri birleşirse Kıbrıs'ta gayrimenkul fiyatları artacak. KKTC'de güneye göre yarı yarıya ucuz olan arsa, arazi ve konut fiyatları, birleşmeyle birlikte İkİ katina çıkacak...

Kıbrıs emlak dünyası Cityscape Turkey’den geçer not aldı mı?

Cityscape Turkey, uluslararası emlak markalarını ve yatırımcıları bir araya getirdi. KKTC emlakları da oradaydı. Peki olması gerektiği gibi temsil edildi mi? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz izlenimlerini paylaştı..

Kıbrıs emlak sektörüne özel konut kredisi fırsatı!

Kıbrıs inşaat ve Kıbrıs emlak dünyası için çok özel bir kredi geliyor. Türkiye İş Bankası, Kıbrıs Developments ile KKTC'de ilk kez natamam konut kredisi fırsatı sunuyor. İşte Milos Park Homes ile başlayan kredinin detayları..

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.

Astra Group, Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek!

Kuzey Kıbrıs'ta son dönemde yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Astra Group'tan yapılan açıklamada, "Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek adımların atılacağı" belirtildi.

Kıbrıs Milos Park Homes'ta yaşam Kasım'da başlıyor!

Kıbrıs emlak sektörünün özel projelerinden Milos Park Homes'ta inşaat tüm hızıyla sürüyor. Daire fiyatına villa sahibi olmak isteyenler için artık son üç konut kaldı. İşte Kıbrıs Developments projesinin detayları..

KKTC'ye Su Temini Projesi, Kıbrıs Türklerine mi verilecek?

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmelerin ele alındığı 8. Büyükelçiler Konferansı'ndaki konuşmasınının bazı medya kuruluşlarınca saptırıldığını ifade etti.

Geberit Türkiye bayileriyle buluştu Kıbrıs'ta buluştu!

Geberit Türkiye bayiler toplantısı Türkiye’nin her bölgesindeki bayilerin katılımı ile Kıbrıs’ta gerçekleşti. Girne'de yeni açılan Elexus Otel'de düzenlenen bayi toplantısının odak noktası sürdürülebilirlik oldu.

Kıbrıs Geçitkale'de Reis filmi için plato kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminin çekimleri Kıbrıs’ta yapılacak. Bu nedenle Geçitkale kasabasında küçük bir “Kasımpaşa” oluşturmak için inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

kıbrıs yerleşmesi Haberi

kıbrıs yerleşmesi

Kıbrıs 'ta mülkiyet konusunun yeniden gündeme gelmesiyle adadaki tartışmalar da alevlendi. Kıbrıs'ta Rumların 1974 öncesi mülkiyet haklarının tanınarak, mahkeme niteliğinde özel komisyon kurulması kararı, topraklarının yüzde 80'i eski Rum mülkü olan KKTC'de ciddi anlamda sıkıntı yarattı. Bu sıkıntı üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Şu ana kadar toprak konusunda yüzdelik, harita veya iade edilecek köy isimleri konuşulmadı. Kriterleri ele alıyoruz. Mülkiyet konusunda da keza aynı noktadayız, kriterleri ele almaya başladık. Hedefimiz her iki tarafın da haklarını koruyan, uluslararası hukukun bir parçası olacak anlaşmaya varmaya çalışıyoruz" açıklaması yaptı. Mülkiyet konusunda, 2010 yılında gündeme getirilen ve Rumların kabul etmediği TOKİ formülünün yeniden ele alınacağı öğrenildi. Kıbrıs Banş Harekatı sonrasında KKTC, Rum mülklerini güneyden gelen Kıbnslı Türklere, Rum tarafında bıraktığı mülklerin tapulan karşılığında dağıttı....