24 / 04 / 2024

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.




İçişleri Bakanlığı’nın 15.05.2002 tarihli yazılı kararı ile iki ülke arasındaki protokol çerçevesinde kardeş belediye ilan edilen ve farklı projelerle aralarındaki dostluğu taçlandıran Kartal Belediyesi ile KKTC Esentepe Belediyesi, bu kez de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği parkın açılış töreninde bir araya geldi. İki belediyenin dostluklarını pekiştirecek olan parkın açılışına katılım yoğun oldu. KKTC Esentepe‘de yer alan ‘Op. Dr. Altınok Öz Parkı’nın açılış törenine parka ismi verilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, KKTC Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri; Av. Perihan Sevim, Nihal Korkmaz, Hüseyin Tozkoparan, Mehmet Tirgil, Taner Özdemir, Halil Şener, Selahattin Aksan, Kıbrıs Esentepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Müdürlüklerinden; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Nuran Keriş, Plan ve Proje Müdürü Meksude Genç, Sivil Savunma Uzmanlığı Müdürü Yasin Sülük, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sedat Ertekin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aydın Sezen, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, İç Denetim Biriminden  Bekir Yarım ve Kıbrıslı vatandaşlar katıldı. 


“Esentepe'de çocuk parkımız yoktu. Bugün Esentepeli çocuklar için ilk oyun parkını açtık”


Kıbrıslıların yoğun katılım gösterdiği ‘Op. Dr. Altınok Öz Parkı’nın açılış töreninde konuşan KKTC Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta çocuk oyun parkı olmayan tek yerin Esentepe olduğunu söyledi. Kartal Belediyesi tarafından hediye edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın heykelinin adaya giriş noktası olan Ercan Havaalanı’na konulduğunu belirten Cemal Erdoğan şöyle konuştu: "Esentepe'de çocuk parkımız yoktu. Bugün Esentepeli çocuklar için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına bir oyun parkı açılışı yapıyoruz. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Başkanı Rauf Raif Dentaş'ın heykelini Kıbrıs Ercan Havaalanı’ndaki kavşağa devlet töreniyle dikti. O heykel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen herkese Cumhurbaşkanı Denktaş'ı hatırlatacaktır. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kuzey Kıbrıs'ın Kurucusu Rauf Denktaş'ın heykelini bizlere armağan etti. Kartal Belediye Başkanı Türk dünyasının kahramanlarına değer veriyor. Başkan Altınok Öz'ün makamını ziyaretimde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Rauf Denktaş’ın, Seyit Onbaşı’nın,  Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun minyatür heykelleri ile karşılaştım. Biz de bizlere değer veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e bir sürpriz yaparak çocuk oyun parkımıza adını verdik. Bizleri bu güzel ve anlamlı günde yalnız bırakmadığı için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum." 



OP. DR. ALTINOK ÖZ OYUN KOMPLEKSİ


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne ilçesine bağlı Esentepe Beldesi’nde yer alan Op. Dr. Altınok Öz Parkı, 15 bin 600 metre kare alana sahip olup 1. Etap projede spor aletleri, 4 çeşit çocuk oyun parkı (salıncaklar, kaydıraklar, tahterevalliler, zıp zıplar, tırmanma ipleri),12 adet çizgi film kahramanı figürleri (keloğlan ile eşeği, şirinler) 1 adet tenis kortu yer alıyor. 2. Etap projede ise basketbol alanı 2 adet, oto park, kafeterya, 0-3 yaş grubu çocuklar için kapalı oyun alanı, 12 adet kamelya bulunuyor. 



Kartal Belediyesi


Geri Dön