19 / 04 / 2024

Kıbrıslıların Türkiyeden ev alma hakkı

Kıbrıslıların Türkiyeden ev alma hakkı

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Kıbrıs vatandaşlarının Türkiye 'den ev alma hakkı...

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber de yargıdan geldi. Yaklaşık 1,5 sene önce SGK tarafından geri ödeme listesinden çıkarılan 34 kalem ilaç için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve artık o ilaçların parasının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Kıbrıslıların Türkiyeden ev alma hakkı Haberi

Kıbrıslıların Türkiyeden ev alma hakkı

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kıbrıs, Güneybatı Asya'da bulunur ve Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır. Akdeniz'in Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olan Kıbrıs'ın toplam nüfusunun %70'i Rum, %30'u Türk'tür.


Peki, Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Mütekabiliyet yasası kapsamında Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Kuzey kıbrıs vatandaşları Türkiye'den ev, arsa ve işyeri alabiliyor.


Kuzey kıbrıs vatandaşları, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanır ve yabancılara getirilen kısıtlamalardan muaftır.


Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer KKTC vatandaşları ev alma işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için tapu müdürlüklerine gitmeleri ve gereken sırayı izlemeleri yeterli...