19 / 04 / 2024

kimler aidat öder

kimler aidat öder

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidatları yazdı. Peki giriş katında oturanlar aidat öder mi?

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

İcradan satılan dairenin aidatını kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icradan satılan daire için aidat ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Kira öder gibi aidat ödeniyor!

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Özellikle markalı konut projelerinde aidat ücretleri 500-600 TL'ye kadar yükseldi. 

kimler aidat öder Haberi

kimler aidat öder

Bir apartmanın ortak giderlerinin, bakımının, onarımının ve temizlik gibi işlemlerinin yürütülebilmesi için aylık olarak aidat toplanıyor. Apartman aidatları tüm giderler için maliklerden eşit olarak toplanıyor.  

Bir apartmanda ya da sitede her daire dolu olmak zorunda değildir, bazı daireler boş olabilir. Hangi sebeple olursa olsun, daire boş kaldığında birtakım sorunlar gündeme gelebiliyor. Bunlardan en önemlisi aidat ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. 

Boş daire için aidat ödenir mi? Daire boş olduğunda masraflara katılmak zorunlu mudur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Bir kişi sahip olduğu evi kullansa da kullanmasa da ev sahibinin sitenin giderlerine katılması gerekiyor. Bu durumda sorun olması kapsamında da gider veya avans payını ödemeyen kat sahibi hakkında, diğer kat sahipleri yönetici tarafından, kanuna ve de genel...