16 / 04 / 2024

kimler çevre denetçisi olacak

kimler çevre denetçisi olacak

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı netleşti. Peki, Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

İŞKUR duyurdu! En az ilkokul mezunu 20 bin 353 beden işçisi ilanı yayımladı! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı

İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 20 bin 353 beden işçisi ilanı yayımladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? İşte İŞKUR beden işçisi alımı ilanı detayları...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

Sitelerde kimler denetçi olabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, yazlık evi eşinin üzerine olması nedeniyle denetçi olarak seçilip seçilemeyeceği sorusu soruldu.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Akmerkez GYO, PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Akmerkez GYO'nun PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararının 18 Mayıs 2021 tarihinde tescil edildi.

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şrketi'nin Akiş GYO'nun bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanarak tescil edildi. 

Esas Gayrimenkul'ün acı günü! Sami Vodina vefat etti!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina vefat etti. Esas Holding taziye ilanı yayınladı.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Şeref Malkoç: Elazığ yeniden imar edilecek!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ deprem bölgesine giderek incelemeler yaptı. Malkoç, incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ı ziyaret etti.

kimler çevre denetçisi olacak Haberi

kimler çevre denetçisi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği"  Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre; yönetmelik ile 3 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe giren Çevre Kanununa Göre Verilecek İdari Para Cezalarında İhlalin Tespiti ve Ceza Verilmesi ile Tahsili Hakkında Yönetmelik'in yürürlükten kaldırılılmasına karar verildi.

Bu kapsamda mükerrerlik sona ererken, çevre denetim usulleri, çevre denetim ekibinin görevleri, çevre denetim tutanağı, ihlal tespiti, idari yaptırım kararı tek yönetmelik kapsamında yeniden tespit edildi.

Yönetmelik kapsamında çevre bilgi sistemlerinden denetim yapılabilmesi ve çevre denetim tutanaklarının dijital ortamda hazırlanabilmesi için fırsat sunuldu. 

Çevre denetim kalitesinin artırılması amacıyla çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı. Yönetmelik kapsamında bazı konularda çevre denetimlerine istisna olarak, bir...