18 / 04 / 2024

kimler konutta kdvden muaf

kimler konutta kdvden muaf

Konutta KDV istisnasında detaylar belli oldu. Peki kimler KDV'siz konut alabilir? İşte KDV'siz konut alabilecek kişiler..

9 maddede konutta yüzde 20 indirim kampanyası!

Konutta yüzde 20 indirim kampanyası başladı. Peki, kimler hangi şartlarda konutta yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek? konutta yüzde 20 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) konutta yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Peki, konutta yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Konutta enflasyon Temmuz'da düştü!

TÜİK Temmuz 2014 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre konutta enflasyon Haziran ayına göre düşüş gösterdi. Peki Temmuz'da konut enflasyonu yüzde kaç oldu? Haziran ayında enflasyon oranı kaçtı? İşte detaylar...

Kimler konut kredisi kullanabilir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Peki, kimler konut kredisi kullanabilir?

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Konutta kendini amorti etme süresi 25 yıla kadar çıktı!

Konutta amorti süreleri uzuyor. 2009 öncesinde 14 ile 17 yıl arasında olan konutta kendini amorti süresi bu tarihten itibaren 25 yıla kadar çıktı. Konutu alırken büyük paralar ödeyen yurttaşlar konutunu kiraya verirken istediği rakamları bulamıyor.

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

Hamit Demir: Konutta balon sadece belli bölgelerde var!

IMF Başkanı Christine Lagarde önceki ay yaptığı açıklamada konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu söylemişti. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konutta balonun genel anlamda olmadığını, sadece belli bölgelerde oluştuğunu söyledi.

İnanç Kabadayı: Konutta yatırım durmaz!

EgeYapı'nın patronu İnanç Kabadayı, konutta balon iddialarına yanıt verdi. "Yıllık 600 bin konuta ihtiyaç var. Bu yüzden konuta ve gayrimenkule yatırımın durma şansı söz konusu değil." dedi.

Kürşat Tuncel: Konutta balon yok ama başka riskler var!

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel son bir kaç günün konusu olan konut fiyatlarındaki balonun olup olmadığını değerlendirdi. Tuncel yazısında, 'Konutta balon yok ama başka riskler var' dedi.

Kentsel dönüşümden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm, bir kentte var olan yapı bozukluklarının giderilmesi ve daha refah ve daha güvenli bir yaşam alanının oluşabilmesi amaçlanıyor. Peki, kentsel dönüşümden kimler yararlanabilir?

Konutta Ramazan kampanyaları!

Emlak sektörü Ramazan'da da pazarı hareketlendirmek için cazip kampanyalara imza atıyor. İşte yüzde 10 indirimden, hediye çamaşır, bulaşık makinesine kadar avantajlı Ramazan kampanyaları... İşte konutta Ramazan kampanyaları...

kimler konutta kdvden muaf Haberi

kimler konutta kdvden muaf

Gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla dövizli konut satışlarına bazı koşullarda KDV istisnası getirildi. İstisnanın detayları bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ile belli oldu.


İstisna;  Çalışma veya oturma izni alarak altı aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına (resmi daire ve müesseselere veya merkezi Türkiye’de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup adı geçen daire, müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memleketlerde oturan Türk vatandaşları hariç), Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişilere,

- Kanuni ve iş merkezi Türkiye’de olmayan ve bir iş yeri ya da daimi temsilci vasıtasıyla Türkiye’de kazanç elde etmeyen kurumlara yapılan konut veya iş yeri teslimlerinde uygulanıyor.


Bu istisnadan yararlanma şartlarını taşıyan alıcıların, istisna kapsamında birden fazla konut veya iş yeri alması mümkündür. Peki kimler KDV'siz konut alabilir?...