24 / 04 / 2024

kimler müteahhitlik belgesi alabilir

kimler müteahhitlik belgesi alabilir

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, kimler müteahhit olabilir? Müteahhit olmak için aranan şartlar nelerdir?

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Müteahhitlik belgesini kimler alabilir?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhitlik belgesini kimler alabilir? Kimler müteahhit olabilir? İşte müteahhitlik için gerekenler..

Müteahhit belgesi artışı inşaat sektörünü türbülansa sokacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekti.

Müteahhitlik belgesi alan kişi sayısı çoğaldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı TahirTellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekerek, "Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep

Yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler!

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların almaları gereken belge olan yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler nelerdir?

Yurtdışı müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların temin etmesi gereken yurtdışı müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

Geçici müteahhitlik numarası için taahhütname!

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması gerekiyor. Ayrıca, geçici müteahhitlik numarası için taahhütname veriliyor. İşte geçici müteahhitlik numarası için taahhütname...

Müteahhitlik numarası sorgulama!

Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası ikamet edilen ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınabiliyor. Peki, müteahhitlik numarası nasıl sorgulanır? İşte müteahhitlik numarası sorgulama işlemleri...

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor!

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar 206 adet firmaya Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi düzenledi.

kimler müteahhitlik belgesi alabilir Haberi

kimler müteahhitlik belgesi alabilir

Kimler müteahhit olabilir?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Müteahhitlik ise, müteahhit niteliğine sahip kişi veya kurumların yaptığı işe deniyor. Peki kimler müteahhit olabilir?


Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor.


1 Ocak 2012 tarihinden itibaren müteahhitlik faaliyeti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ‘Müteahhitlik Yetki Belge Numarası’ alma zorunluğu getirilmiştir. Peki, Müteahhitlik Yetki Belge Numarası nasıl alınır?


Müteahhitlik Yetki Belge Numarası..


GEÇİCİ MÜTEAHHİTLİK İÇİN:

1-      Kimlik Fotokopisi

2-      Başvuru Formu. (Adres, Telefon Bilgileri, T.C. Numaraları Gibi İlgili Tüm Haneler Eksiksiz Doldurulacak.)

3-      Banka Dekontu [Halk Bankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye Hesabına ( Kod No:118) 300,00 TL]

Dekont başvuru sahibi...