28 / 03 / 2024

kira aidat

kira aidat

Aidat, apartman giderleri için kat maliklerinden alınan ücrete deniyor. Dairede kiracının olması halinde, aidat ödeme sorumluluğu kiracının oluyor. Peki kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Ev sahiplerinden yüksek kira isyanı: Kira gecikiyor, faturalar ve aidat ödenmiyor! Yeni mağdurlar ev sahipleri oldu!

Dairelerini değerlerinden fazla tutara kiralayan bazı mülk sahipleri, geciken kira, ödenmeyen aidat ve faturalar sebebiyle mağdur olduklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Kira öder gibi aidat ödeniyor!

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Özellikle markalı konut projelerinde aidat ücretleri 500-600 TL'ye kadar yükseldi. 

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Aidat ücretleri kirayla yarışıyor!

İstanbul'da birçok site sakini aidat konusunda dert yanıyor. Öyle ki bazı semtlerde bulunan sitelerin aidatları neredeyse kira ücreti kadar.

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Ondörtüç Pendik'te düşük aidat ve yüksek hizmet dönemi!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği projesi 'Ondörtüç Pendik'te, sektörde bir aylık kira tutarına ulaşabilen fahiş aidatlara karşı “Düşük Aidat, Yüksek Hizmet Dönemi”ne başladı.

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışmaya karar verdi. 2020 yılı içerisinde sanal ofislere talep 7 kat arttı.

Kira öder gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul'da kira öder gibi aidat ödeniyor. İstanbul'da en düşük aidat Fatih'te, en yüksek aidat ise Sarıyer'de ödeniyor. İşte ilçe ilçe aidar analizi...

kira aidat Haberi

kira aidat

Kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur?

Apartman aidatı, apartmanın bekçi, kapıcı, bahçıvan gibi ortak giderleri için apartman sakinlerinden alınan ücrete deniyor. Bu ücret kat malikleri kurulu toplantısında belirleniyor.


Aidatın ne zaman ödeneceği, ne kadar ve nasıl ödeneceği gibi hususlar yine bu kat malikleri kurulu topkantısında belirleniyor. Alınan kararlara itirazın olmaması durumunda kararlar uygulamaya konuyor ve belirlenen günde aidatların tahsili yapılıyor. 


Söz konusu aidatı, apartmanda ikamet eden tüm kat sakinlerinin ödemesi gerekiyor. Kat maliki veya kiracı olması aidat ödemelerinde bir değişiklik yaratmıyor. Peki kiracı aidat borcunu ödemezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracıların da ödemekle yükümlü olduğu aidat borcunu ödememesi halinde, apartman yöneticisi kendisine uyarıda bulunup; apartman girişindeki ilan panosunda bu kişiler alelen bildiriliyor. Yapılan uyarılara rağmen aidat borcunun hala ödenmemesi durumunda, yönetici icra...