28 / 03 / 2024

Kira alacağı icra takibi

Kira alacağı icra takibi

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti. 

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

Vakıf GYO'nun 720 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

Sayıştay'ın Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) ilişkin raporu açıklandı. Buna göre, bir şirketin Vakıf GYO'ya ödemesi gereken kira bedellerini ödemediği, Vakıf GYO'nun 720 bin Türk Lirası kira tutarı için dava açması gerektiği vurgulandı.

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

Gayrimenkul satış ihalelerinde sözleşmeler değişiyor!

5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Yeni pakete göre;  taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması talep edebilecek.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Kira ödemesi ertelenen otellerden alınacak kamu alacağı miktarı TBMM'de!

7319 sayılı Kanun'un 7. maddesi kapsamında kira ve ecrimisil ödemeleri ertelenen otellerden alınması gereken toplam kamu alacağı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira ibraname örneği 2021!

İbraname, alacaklının borçludan her türlü alacağını aldığını gösteren belgeye deniyor. Peki kira ibraname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte kira ibraname örneği 2021...

Bereket Varlık Kiralama'dan 20 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 20 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, yurt içinde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına ilişkin tavan başvurusunun onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 100 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı ve kaynak kuruluş olarak yer alacağı, TRDKTVK62146 ISIN kodlu, 84 gün vadeli 100 milyon TL nominal tutarlı yurt içi kira sertifikasının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

Bereket Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 225 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 150 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin başvurusu onaylandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL'lik kira sertifikası satışı tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin kaynak kuruluş olarak yer alacağı, 100 milyon TL nominal tutarlı, 45 gün vadeli, TRDEVKS42127 ISIN kodlu kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

Kira alacağı icra takibi Haberi

Kira alacağı icra takibi

Kiraya veren ilamsız tahliye takip talebinde, ikinci olarak kiracının tahliyesini talep edebiliyor. Böylece kiraya veren, kira bedeli için olan genel haciz yoluyla takip ile tahliye takip talebini birleştiriyor.

Başlatılacak icra takibi ile hem kira bedeli hem de tahliye hususu aynı anda talep edilebiliyor. Kiracıya verilecek süre en az 10 gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az 30 gün oluyor. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor. İcra takibine taraf olan kiracı bu sürelerde kirayı ödemezse, kiralayan icra mahkemesinden kiracının tahliyesine karar veriliyor. 

İcra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün (6 aydan kısa kira sözleşmelerinde 3 gün) içinde itiraz edilebiliyor. 30 gün içinde ödemenin yapılması gerekmektedir. Ancak kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen...