25 / 04 / 2024

Kira alacağı nedeniyle hapis hakkı istemi dilekçesi

Kira alacağı nedeniyle hapis hakkı istemi dilekçesi

Türk Borçlar Kanununa göre kira hukukunda kiralayanın kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkı bulunuyor. Kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Emekli kiracılar mağdur oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, konu ile ilgili olarak bir mağduriyet de emekli kiracılardan geldi. Mert Kandemir söz konusu mağduriyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı...

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

24 Kasım Öğretmen Günü’nde konuşan öğretmenler geçim sıkıntısından ve kira fiyatlarından dert yandı. Öğretmenlerin fahiş kira fiyatları nedeniyle İstanbul’dan küçük kentlere gittiği belirtildi.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Kira fiyatlarında uygulanan fahiş rakamlar bu kez Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne vurdu. 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı...

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

Kira fiyatlarında yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Üç bakanlık bir araya geldi!

Kira fiyatlarında meydana gelen büyük artışın ardından hükümet devreye giriyor. Özellikle son aylarda yükselişe geçen geçen kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar sıkıntılar yaşarken, 3 bakanlık bir araya geldi.

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

Vakıf GYO'nun 720 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

Sayıştay'ın Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) ilişkin raporu açıklandı. Buna göre, bir şirketin Vakıf GYO'ya ödemesi gereken kira bedellerini ödemediği, Vakıf GYO'nun 720 bin Türk Lirası kira tutarı için dava açması gerektiği vurgulandı.

Kira alacağı nedeniyle hapis hakkı istemi dilekçesi Haberi

Kira alacağı nedeniyle hapis hakkı istemi dilekçesi

Kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği!

Kiralayanın, taşınmaz kiralarında kiraya veren, işlemiş bir yıllık ve işlemekte olan altı aylık kira bedelinin güvencesi olmak üzere, kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkı bulunuyor.


Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan 336. maddeye göre, hapis hakkı, kiracının haczedilemeyen malları üzerinde kullanılamıyor. Kiraya veren aşağıda örneği verilen dilekçe ile hapis hakkını kullanabiliyor.


Kira alacağı nedeniyle hapis hakkı istemi dilekçesi..


....................  MÜDÜRLÜĞÜNE


KİRALAYAN :


VEKİLİ  :


KİRACI :


KONU   : Kira Alacağı Nedeniyle Hapis Hakkı İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-) Müvekkilim, kiracı ile .../.../..... tarihinde .............................................. adresindeki kiralanması hakkında kira sözleşmesi imzalamıştır. Bu sözleşme uyarınca  aylık kira parası .....TL’dir.



2-) Ancak kiracı kira parasının  ödenmesini aksatmaktadır. Borçlu … yılının ....... ve ...... aylarına ait toplam ..... TL. kira parasını ödememiştir.



3-) Müvekkilime...