19 / 04 / 2024

Kira artış zamları ocak 2018

Kira artış zamları ocak 2018

2018 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu. Peki, kiralar Ocak 2018'de ne kadar artacak?

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? Kira Artış Sınırlaması kalkacak mı?

Fahiş kira zamlarını önlemek için 2022 Haziran ayı itibarıyla hayata geçirilen düzenlemenin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki, Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Kira artış oranı Temmuz 2019 nasıl hesaplanır?

Kira artış zamları milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Bendevi Palandöken: Belediye ve vakıflar kira artışlarını abartmamalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yerel yönetimlere, vakıflara ya da devlete ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafımız kira artışlarından bıktı. Bu zamlar esnafın belini bükerken enflasyonu da artırıyor” diye açıklama yaptı. 

Kira artış oranları 3 Nisan'da açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi yenilenen kiracılara yıllık zam uygulanıyor. Kira bedelinde yapılacak zamlar TÜİK tarafından her ay açıklanan veriler ile hesaplanıyor. Yeni kira artış oranları ise 3 Nisan'da açıklanacak..

Konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kiraya yapılacak zamlar konut ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016..

İşyeri kira artış oranı Şubat 2016!

2015 Şubat tarihinde işyeri kiralayan kiracılar ilk zamlarını, Şubat 2016'da alacaklar. Yapılan bu zam 2017 Şubat'a kadar uygulanacak. Peki, işyeri kira artış oranı Şubat 2016 nedir?

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Kira artış zamları ocak 2018 Haberi

Kira artış zamları ocak 2018

Türkiye İstatistik Kurumu bugün yeni enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre, yeni yılda kira sözleşmesi yenilenen kiracılara zam oranı belli oldu.

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,37 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,37, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,47 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,47 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,82 artış gösterdi.

Buna göre, 2017'de 1000 lira kira ödeyen kiracıya 2018 yılında yüzde 158 lira zam yapılacak. Bu kiracı yeni dönemde 1.158 lira aylık kira ödeyecek.

Bilindiği üzere mevcut uygulamada ÜFE oranlarının konut kira artışı hesaplamasında kullanılması zorunlu oluyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından oniki aylık ortalamalar baz alınıyor.

Ancak işyeri kiralamalarında kiracıya yapılacak zam hesaplaması,...