25 / 04 / 2024

kira artışı düzenleme 2022

kira artışı düzenleme 2022

Kira artışlarına yüzde 25 sınırının getirildiğini dün resmen açıklandı. Bu açıklamanın ardından milyonlarca vatandaş ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırırken, konut sektörü temsilcileri peş peşe konuyla ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Yüzde 25 kira artış düzenlemesine dair sorular gelmeye başladı. Kiracı pek çok vatandaş, bu düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Fahiş kira fiyatlarına son! Yasal düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, yasal düzenleme sinyali verdi.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt

kira artışı düzenleme 2022 Haberi

kira artışı düzenleme 2022

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman ve Avukat Engin Ekici, kira yükselişlerine yüzde 25 sınırı getirilmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kira artışlarına yüzde 25 sınırının getirildiğini dün resmen açıklandı. Bu açıklamanın ardından milyonlarca vatandaş ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırırken, konut sektörü temsilcileri peş peşe konuyla ilgili konuştu. 

Peki kira artışlarına sınır getirilmesi fiyatları düşürecek mi? Kira artışlarının sınırlandırılması sektörü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa bu düzenlemenin kiracının lehine gibi gözüktüğüne, diğer taraftan zaten yüzde 39 oranını düşük gören mülk sahiplerinin de aleyhine olduğuna dikkat çekti. 

Aşa “Tek evi olan ve sadece bununla geçinen ailelerimiz var. Tek evi olan kişiler için bir yıllık kira getirisinin vergisinden muafiyet tanınması...