18 / 04 / 2024

kira artışı hesaplama örneği

kira artışı hesaplama örneği

Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamındaki tedbirler arasında bulunan en dikkat çekici kararlardan biri kira artış oranları olmuştu. Kiracıların yüzünü güldürecek olan yeni düzenleme Meclis'ten geçti. 

Kira artışı hesaplama Şubat 2016!

Kiracılık Hukuku gereğince sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline yıllık zam yapılıyor. Peki, Şubat ayında kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte 2016 Şubat ayı enflasyon oranları ve kira artışı hesaplama Şubat 2016 örneği..

Kira zammı hesaplama örneği 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, yeni kira dönemlerinde zam nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama örneği 2015..

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Son dakika: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! İşte 2023 işyeri eylül kira zammı hesaplama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon verilerine göre şekillenen kira artış oranları netlik kazandı. İşte detaylar...

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020!

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen konuttaki kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. İşte kira zam oranları ile konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020 örneği...

Kira artış oranı Ocak 2020!

Kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Ocak 2020 ve hesaplama örnekleri...

2019 Aralık kira artışı hesaplama!

Aralık ayında resmi olarak en yüksek kira artış oranı ne kadar? Aralık ayı kira artış hesaplama nasıl yapılıyor?

Ekim 2019 kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 2019 yılı Ekim ayı kira artış oranları için geri sayım başladı. Peki TEFE TÜFE 2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

2019 Nisan kira artış hesaplama!

Mart ayı enflasyon verilerine göre TÜFE oranları baz alınarak yapılabilecek en fazla kira artış oranı yüzde 18.7 oldu…

kira artışı hesaplama örneği Haberi

kira artışı hesaplama örneği

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkul kiralamalarında ev sahibi ve kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Kira bedelinde zammın nasıl yapılması gerektiği Borçlar Kanunu kapsamında belirtiliyor. Borçlar Kanunu'na yeni bir düzenleme getiriliyor.

20 milyon kiracının yüzünü güldürecek olan yeni düzenleme Meclis'ten geçti. Yeni Ekonomi Paketi kapsamına göre kira zammı artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanmayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. 

Bu ay TÜFE oranları kullanılarak zam yapılacağı düşünülürse, kiracıların yeni dönem kira bedelleri yüzde 16,33 artış yapılarak hesaplanacak. 

2019 Ocak Enflasyon Oranları
TÜFE'de (2003=100) 2018 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 20,30, bir önceki yılın aynı ayına...