25 / 04 / 2024

kira artışı hesaplamaları

kira artışı hesaplamaları

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen mal sahipleri kiracısına zam yapabiliyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki artış nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama Ekim 2015..

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

Enflasyona göre kira artışı hesaplama formülü!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kanunen kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedelinde artış nasıl yapılır? İşte enflasyona göre kira artışı hesaplama formülü...

Kira artışı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracıya zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya zam nasıl yapılır? Kira artışı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır?

Kira artışı kanunu!

Kira bedelinde yapılacak artış meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak yapılırken, işyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi esasına göre yapılıyor. Kira artışı mevzuatı, Borçlar Kanunu ve Borçlar Kanununda değişiklik kanunu kapsamında açıklanıyor...

Kira enflasyon oranları 2014!

Türk Borçlar Kanunu madde 344 gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranlarına bağlanıyor. İşte bu ay yapılacak kira artışı hesaplamalarında kullanılacak kira enflasyon oranları 2014..

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

5 soruda kira artış oranı Kasım 2018!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açılandı. Peki, bu ay hangi oranlarda zam yapılacak? İşte 5 soruda kira artış oranı Kasım 2018..

Kira artışına TÜFE ayarı!

Dün açıklanan Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira artış hesaplamaları artık üretici fiyat endeksi (ÜFE) iken, tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre yapılacak...

2018 Eylül ayı kira artış oranları belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını açıkladı. İşte 2018 Eylül ayı kira artış oranları..

Eylül ayı kira artış bedeli belli oldu mu?

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları açıklandı mı? Peki ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

2018 Ağustos ayı kira artış oranları belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını açıkladı. İşte 2018 Ağustos ayı kira artış oranları..

2018 Temmuz ayı kira artış oranları belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını açıkladı. İşte 2018 Temmuz ayı kira artış oranları..

Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

Kira artış hesaplamalarında TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranlarından on iki aylık veriler kullanılacak. Peki, TÜİK Mart ayı enflasyon oranlarını açıkladı mı? Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

Kira artış oranları 2018 yarın açıklanacak!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Yeni dönem kira artış oranları 2018 ise yarın açıklanacak..

İşyeri kira artış oranı Eylül 2017!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK'in açıkladığı işyeri kira artış oranı Eylül 2017..

Kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Eylül ayında kullanılacak kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Kira artış oranları Haziran 2017 belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan üretici fiyat endeksini açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran'da kiracıya yüzde 9,02 oranında zam yapılacak..

Kira artış oranları Nisan 2017!

Kira artış hesaplamalarında TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları kullanılıyor. Bugün açıklanan enflasyon ile Nisan ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Nisan 2017..

kira artışı hesaplamaları Haberi

kira artışı hesaplamaları

Kira artış oranı hesaplama Ekim 2015!

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen mal sahipleri kiracısına zam yapabiliyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor.


Meskende ÜFE oranları ile hesaplama yapılması zorunlu olurken, işyerlerinde 2020 yılına kadar sözleşme serbestisi uygulanıyor. Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Ekim ayı enflasyon oranları ise 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. Açıklanan veriler ve kira artış oranı Ekim 2015 hesaplama örneği şu şekilde:


Kira artış oranı hesaplama Ekim 2015 oranları

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,53 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,53 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,81 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,92 artış ve...