25 / 04 / 2024

kira artışı meclis 2022

kira artışı meclis 2022

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kira artışı düzenlemesi için tarih belli oldu!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarının önünü kesmek isteyen hükümetten kritik adım geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışlarıyla ilgili yeni düzenlemenin 10-15 gün içinde Meclis'e geleceğini kaydetti.

Edirne'de tarihi çarşılarda yapılan kira artışı mecliste!

Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan tarihi çarşılarda yapılan kira artışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytıncıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira artışı hesaplama 2019!

Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamındaki tedbirler arasında bulunan en dikkat çekici kararlardan biri kira artış oranları olmuştu. Kiracıların yüzünü güldürecek olan yeni düzenleme Meclis'ten geçti. 

Kira artışında TÜFE dönemi başlıyor!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının merakla beklediği yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Teklife göre, kira artışı ÜFE yerine TÜFE’ye göre belirlenecek.

Dövizli kira artışlarında dövizin sabitlenmesi meclis gündeminde!

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Alışveriş merkezleri ve cadde mağazalarında dövizle kontrat yapmış esnafın yıllık kira artışlarında dövizin sabitlenmesi yönünde çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

kira artışı meclis 2022 Haberi

kira artışı meclis 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre 2012'de vatandaşların yüzde 21,1'lik kısmını meydana getiren kiracı oranının 2020'de yüzde 26,2'ye çıktığı belirtilerek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatlarının ülke genelinde bir önceki seneye göre yüzde 110 arttığı mega kent İstanbul'da da yüzde 122'ye çıktığı bildirildi.

Söz konusu artış oranının, İstanbul, Aydın, Muğla ve Antalya gibi sahil şehirlerinde çok daha ürkütücü boyutlara ulaştığı bildirilerek, artan kiraların, bu şehirlerdeki kamu çalışanlarının, kiraların daha uygun olduğu bölgelere tayin isteklerini arttırdığı bildirildi.

Söz konusu önergede, kiralarda yaşanan artışın üniversite öğrencilerini olumsuz etkilediği, kiralarla beraber yurt ücretlerinde de ciddi artışlar ortaya çıktığı belirtilerek şu ifadeler yer aldı: 

"Vatandaşlar, fahiş kira artışları karşısında kiralarını ödeyemez duruma gelmişlerdir. Bu kriz karşısında yürütme...