29 / 03 / 2024

kira başlangıç tarihi

kira başlangıç tarihi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kira sözleşmerinin başlangıç tarihi konusunu ele aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

TF Varlık Kiralama başlangıç portföy varlığını belirledi!

TF Varlık Kiralama ihracını gerçekleştirdiği kira sertifikalarının ihracına dayanak teşkil eden, ilgili ihracın mevcut getirisi ile uyumlu, 150 milyon TL tutarlı finansman desteği, başlangıç portföy varlığı olarak belirlendi...

Gayrimenkul kiralamalarında başlangıç sözleşme tarihidir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kira sözleşmerinin başlangıç tarihi konusunu ele aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Karaman Ermenek TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Karaman Ermenek TOKİ Evleri son başvuru tarihi başladı ve devam ediyor. Taksitlerin 236 liradan başlangıç gösterdiği projede 240 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Konya Halkapınar 2. Etap son başvuru tarihi 31 Mart 2016 olarak belirlendi. Projede konut fiyatları 75 bin 124 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Kırıkkale Bahşılı 4. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Kırıkkale Bahşılı 4. Etap son başvuru tarihi 27 Ocak 2016 olarak belirtiliyor. Daire fiyatları 66 bin 450 liradan başlangıç gösteren projede 240 ay vade imkanı sunuluyor.

TOKİ Bursa Orhaneli son başvuru tarihi!

TOKİ Bursa Orhaneli son başvuru tarihi 29 Ocak 2016. Daire fiyatları 97 bin 500 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru bedeli olarak minimum 4 bin TL talep ediliyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap son başvuru tarihi 30 Aralık 2015 olarak belirlendi. Daire fiyatları 107 bin 500 TL'den başlangıç gösteren projede 12 bin 400 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Mardin TOKİ Nur Mahallesi son başvuru tarihi!

Mardin TOKİ Nur Mahallesi son başvuru tarihi 31 Aralık 2015 olarak belirlendi. Daire fiyatları 132 bin 367 TL'den başlangıç gösteren projede 106 adet konut açık satışa sunuluyor.

Şanlıurfa Maşuk TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Şanlıurfa Maşuk TOKİ Evleri son başvuru tarihi 4 Aralık 2015. Daire fiyatları 112 bin 327 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru ücreti olarak 2 bin TL kabul ediliyor.

Alt gelir TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura başvuru tarihi!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta başvuru bedeli olarak 1.000 TL isteniyor. Projede fiyatlar 72 bin 154 TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Alt gelir TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura başvuru tarihi...

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvuru tarihi!

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvuru tarihi 16 Ekim 2015. Daire fiyatları 140 bin 766 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru bedeli olarak 2 bin TL kabul ediliyor.

Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı TOKİ son başvuru tarihi!

Daire fiyatlarının 104 bin 500 TL 'den başlangıç gösterdiği projede 255 adet daire yer alıyor. Zonguldak Gökçebey Bakacakkadı TOKİ son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

kira başlangıç tarihi Haberi

kira başlangıç tarihi

Kiracımla kira sözleşmesi yaptık. sözleşmede bir tarih var ancak kira ödemelerinin 2 ay sonra başlayacağını kararlaştırdık. Şimdi kiracım kiranın başlangıcını kira ödemelerinin başladığı tarih olarak kabul ediyor, ben ise sözleşme tarihi olarak kabul ediyorum. Hangisi doğru? 


Kira sözleşmeleri iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerdendir. Siz kiracıya malınızı kullanması için teslim edersiniz, kiracı da bunun için bir bedel öder. Ödenecek bedelin aydan aya olması diye bir kural yoktur. Sözleşme ile kararlaştırılan dönemlerde kira ödenir. Kira bedelinin ödenmemesi, kira ilişkisinde asli unsurdur.


ANLAŞMAYA BAĞLI 


Ancak ödeme periyodu için koyulmuş bir kural yoktur. Yıllık toptan olabilir, iki ayda bir olabilir, 15 günde bir olabilir. Bu anlaşmaya bağlıdır. Sizinkinde 2 ay sonra ödemeye başlanacaktır ki bu kira sözleşmesinin iki ay sonra başladığı anlamına gelmez. Sadece ödeme şartı...