26 / 04 / 2024

kira bedeline zam yapmak

kira bedeline zam yapmak

Kira bedeline yapılacak zam oranları, Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanun gereğince mesken ve işyeri kiralama hesaplamaları farklı yapılıyor. Peki, kiraya en fazla ne kadar zam yapılır?

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

İngiltere’de evler ihale ile kiralanmaya başlandı. Kira bedeline yüksek zam uygulamak isteyen ev sahipleri kiracılara evlerinden çıkması yönünde baskı kuruyor…

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kayseri Melikgazi Belediyesi kira ücretlerine zam yapmayacak! 

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, pandemi süreci boyunca belediyeye ait iş yerlerinde kira ücretlerine zam yapılmayacağını dile getirdi. 

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021'de kira fiyatlarına zam yapmayacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde belediyeye ait kiracıların kira ücretlerine zam yapmayacak.

Ahmet Ahlatcı: Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk!

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahlatcı,” Biz temmuz ayından itibaren AVM kiralarında Euro kurunu 4,90 TL'ye sabitledik. Ağustos ayında Euro kuru 8,10 TL'ye çıktı. Biz yine kira bedellerini 4,90'dan almaya devam ettik. Bu sayede Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk.” dedi…

2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Kasım ayı kira artışı zam oranlarını bugün açıkladı. Peki, 2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte oranlar ve hesaplama örneği..

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Kira zam oranları Eylül 2017!

Taşınmazını kiraya veren gayrimenkul sahipleri, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Kira zam oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zam oranları Eylül 2017..

Kira artış oranları Eylül 2017 belli oldu!

Eylül ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıların kira bedeline yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Eylül 2017..

kira bedeline zam yapmak Haberi

kira bedeline zam yapmak

Kiraya en fazla ne kadar zam yapılır?

Kira bedeline yapılacak zam oranları, Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanun gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Bu esaslar yapılan kanun değişikliği ile yalnız mesken kiralamaları için geçerli olup; işyeri kira artış hesaplamalarında ÜFE uygulaması 2020 yılına kadar ertelendi.


Borçlar Kanunu değişiklik maddesi

“GEÇİCİ MADDE 2 – Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel...