29 / 03 / 2024

kira beyan dönemi süresi bitti mi

kira beyan dönemi süresi bitti mi

Geçtiğimiz sene kira geliri elde ederek bu sene vergi mükellefi olanlar için kira beyannamesi süresi 2018 bitti mi? Kira beyannamesi en son ne zaman verilecek?

Beyan dönemi başladı! Ücret geliri elde edenler beyanname verecek mi?

2023 senesinde elde edilmiş olan gelirler için beyan dönemi başladı. Buna göre, Gerçek kişiler Gelir Vergisi Kanunu’nun 2’nci maddesinde yazılı kaynaklardan bir takvim senesi içinde elde ettikleri kazanç ve iratları için senelik beyanname verilmektedir.

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

1 Eylül itibarıyla kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki arabuluculuk sistemi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde süre uzatıldı! Bu güne kadar beyan etmezseniz, cezası var! 

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerlerinden kira geliri elde eden vatandaşlar için de beyan dönemi 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? 

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira geliri beyan dönemi geldi çattı!

Aydınlık Gazetesi yazarı Melih Baş bugünkü yazısında kira gelirlerinin vergisine ilişkin konuyu kaleme aldı. 

kira beyan dönemi süresi bitti mi Haberi

kira beyan dönemi süresi bitti mi

Geçtiğimiz sene konutta 3 bin 900, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor.

Beyanname sürecinde hesaplanan kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart'ta, ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi; kayıtsız (adi) posta ile gönderilmiş veya özel dağıtım şirketleri tarafından getirilmiş ise vergi dairesi evrak kayıt tarihinde, kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi, Kurye vb.) ile gönderilmiş ise zarfın üzerine PTT tarafından tatbik edilen kabul tarihinde verilmiş sayılıyor. 

Beyanname internet üzerinden "Hazır Beyan Sistemi" ile de verilebiliyor. Hazır Beyan Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi