18 / 04 / 2024

kira depozito ücreti 2016

kira depozito ücreti 2016

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri düşük kira bedellerinden, kiracılar ise fahiş zamlardan şikayetçi. 1 milyon takipçili nerde o eski tivitler isimli bir sayfa, X sosyal medya hesabından yeni bir örneği paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

kira depozito ücreti 2016 Haberi

kira depozito ücreti 2016

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor.


Söz konusu depozito bedeli, kiracıdan alınan güvence bedeli oluyor. Mal sahibi olası zararlara karşılık olarak kiralamanın başlangıcında bu bedeli talep ediyor.


Kiralama sonunda herhangi bir zararın yaşanmaması halinde depozito bedeli de iade ediliyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?


Kiracı depozito bedeli 2016

Mal sahibi kiracısından istediği miktarda depozito talep edemiyor. Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor. Buna göre kira bedeli 1000 TL ise, en fazla 3 bin TL depozito talep edilebiliyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı...