26 / 04 / 2024

kira desteği nasıl alınır

kira desteği nasıl alınır

Pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular devam ediyor. Peki kira desteği başvuruları bitti mi? İşte Kira desteği başvuru sonuçları 2021...

Kira desteği başvuru 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular başladı. Peki kira desteği başvuruları ne zaman bitecek? İşte kira desteği başvuru 2021...

Esnaf gelir kaybı ve kira desteğinden aynı anda yararlanabilecek!

Ticaret Bakanlığının destek paketine yönelik verdiği bilgilere göre, birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 defa destek yapılacak.

Ticaret Bakanlığı kira desteği verilecek 133 esnaf faaliyet tanımı belirledi!

Ticaret Bakanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerden etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik olarak hibe ve kira desteğinin verileceği kesimleri belirledi.

Kira indirimi yapmayana mahkeme yolu göründü!

Van’da 2011 depreminin ardından bir esnafın 3 bin euro olan kirası, işleri bozulduğu için mahkemece 4 bin liraya düşürüldü. Bu kararın virüs nedeniyle zorda olan işletmelere emsal olabileceği belirtildi.

Konut kiralarında da düzenleme bekleniyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok iş yeri kepenk indirdi. Kapanan iş yerlerinin sahipleri kiraları için destek ve düzenlenme bekliyor. 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprem kira yardımı şartları 2023! Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak?

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki deprem 10 ilde büyük yıkımlar olurken, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Depremzedeler pek çok yardım yapılıyor. Bunun içinde kira desteği de bulunmaktadır. İşte detaylar!

2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi! Mazot gübre desteği nasıl alınır?

Mazot gübre desteği başvuru tarihinde sona yaklaşılıyor. İşte 2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi!

kira desteği nasıl alınır Haberi

kira desteği nasıl alınır

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özcan, ''Aşağıdaki sorularımın T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla'' diye konuştu.

Özcan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''22.12.2020 Tarih ve 3323 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile yürürlüğe konulan Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Korona Virüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler hakkında karara dayanılarak Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlan Tebliğde özetle basit usulde vergilendirilen mükelleflere kira ve gelir kaybı desteği verileceği ile bununla ilgili usul ve esaslara yer verilmiş, gerçek usulde vergilendirilenler ile diğer kesimlere herhangi bir destekten bahsedilmemektedir.''

CHP Muğla Milletvekili Suat...