26 / 04 / 2024

Pandemide ticari faaliyetlerine devam eden kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği mecliste!

Pandemide ticari faaliyetlerine devam eden kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği mecliste!

Pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özcan, ''Aşağıdaki sorularımın T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla'' diye konuştu.

Özcan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''22.12.2020 Tarih ve 3323 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile yürürlüğe konulan Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Korona Virüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler hakkında karara dayanılarak Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlan Tebliğde özetle basit usulde vergilendirilen mükelleflere kira ve gelir kaybı desteği verileceği ile bununla ilgili usul ve esaslara yer verilmiş, gerçek usulde vergilendirilenler ile diğer kesimlere herhangi bir destekten bahsedilmemektedir.''

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan'ın soruları:
1- Basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetlerini sürdüren kesimlere de kira desteği vermeyi düşünüyor musunuz? Vermeyi düşünüyorsanız ne kadar destek verilecektir? 
2- Aynı şekilde basit usulde verilendirenlerin dışında kalan kesimlere de gelir kaybı desteği vermeyi düşünüyor musunuz? Vermeyi düşünüyorsanız ne kadar destek verilecektir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön