28 / 03 / 2024

esnafa kira desteği

esnafa kira desteği

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Pandemide ticari faaliyetlerine devam eden kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği mecliste!

Pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa doğrudan esnaf desteği ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süreyle aylık 1000 TL esnaf desteği; büyükşehirlerde 750, diğer illerde 500 TL kira desteği ödemesi yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Faik Öztrak: Esnafa kira desteği verilmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak esnafa kira desteği verilmesini, esnafın vergi ve prim borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis'te görüşüldü! SON DAKİKA! 

TBMM Genel Kurulunda, emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı da dahil olacak pek çok öneri yer aldı. Peki o öneriler kabul edildi mi? İşte emeklileri ilgilendiren o detaylar...

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Devletten kira desteği: Hesaplara her ay 5 bin 250 TL yatırılıyor!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda 5 bin 625 lira ile 6 bin 750 lira arasında destek ödemesi yapılıyor. İşte detaylar... 

İstanbullulara müjde: Kira desteği artacak, rezerv alanlarda daire verilecek!

İstanbul'da olası deprem için düğmeye basıldı. Bu kapsamda kentte kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Deprem riski taşıyan semtlerin rezerv alanlara taşınması planlanıyor. Geride kalan semtlerdeki evler ise yıkılacak. Ayrıca kira desteği de yükseltilecek.

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

Memurların yüzde 93,7’si kira desteği istiyor!

Memur-Sen tarafından talep edilen isteklerden biri de memura kira dedsteği. Bu kapsamda, Memur-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, memurların 93,7’si, işverenden kira yardımı talep ediyor.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

Bu desteği kaçıran çok üzülür! Tek seferde 150 bin TL verilecek

KOSGEB ve Halkbank ortaklığı ile bir kereye mahsus olmak koşuluyla geri ödemesiz 150.000 TL kira desteği sunulacak. Bunu duyar duymaz ayrıntılarla alakalı araştırmalar başladı. Tek seferlik olmak üzere 150 bin TL kira desteği detayları haberimizde. 

Kira veren memurlar bu habere çok sevinecek! Bu desteği kaçırmayın

Kira yardımı, belirli koşulları oluşturan memurlara sunulacak ve aylık 4.500 TL'ye kadar kira desteği yapılacaktır. Memurların maddi ağırlığını hafifletmeyi ve konut masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefleyen bu program, memurlara önemli bir katkı sunmaktadır. 

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

esnafa kira desteği Haberi

esnafa kira desteği

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Esnaflar için toplamda 83 milyarlık maddi destek sağlanmıştır. Yapılması planlanan yeni destekler için ise yeni planlar gündeme alınmıştır. 2022 yılının Mart ayında koronavirüse ilişkin bir hayli yol alınmış olacak ve bu bağlamda bazı olumlu gelişmelerin de yaşanması gündeme geleceği ön görülmektedir.

Geçtiğimiz zamanlarda birçok defa esnaf salgın gerekçesi ile kapanmış ve kapanma döneminde, kira ödemek zorunda bırakılmıştı. Bu durumda geliri olmayan ve giderleri devam eden esnaflar çok ciddi bir maddi kayıp yaşamıştır. Esnafın pandemi sebebiyle yaşadığı bu zararıları karşılamak amacıyla hükümet  önemli çalışmalar yaptı. Kira desteğinin yanında faizsiz kredi ve hibeler olmak üzere toplamda 8.226 esnafa  ciro kaybı desteği verilmişti.

Ciro...