24 / 04 / 2024

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular devam ediyor. Peki kira desteği başvuruları bitti mi? İşte Kira desteği başvuru sonuçları 2021...



Esnafa ödenecek gelir kaybı ve 1000 TL kira desteği için başvurular yeniden başladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gelen talepler üzerine esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru fırsatı sağladıklarını duyurdu. 

Destekten yararlanabilen ancak başvuruları kaçıran esnafların, bugünden itibaren başlamak üzere 31 Mart 2021 akşamına kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? 2021 kira desteği ne zaman verilecek? İşte Kira desteği başvuru sonuçları 2021...

Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlendi. 3 aylık süreç içerisinde toplamda 3 bin lira hibe desteği sunuluyor. Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin gerçekleştirildiği iş yerinin kira olması halinde büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira ödemesi yapılıyor. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği verilecek.

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Kira desteği başvuru 2021

Destek başvuruları elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresindeki Ticaret Bakanlığı hizmetleri altında yer alan, "Gelir Kaybı Desteği Başvurusu" ve "Kira Desteği Başvurusu" bağlantılarından yapılacak.

Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlanmasından sonra www.turkiye.gov.tr adresinde duyurulacak.

Başvuru süreci sonrasında tamamlanacak değerlendirmelerin ardından hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı'nca açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik olarak gönderilecek.

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Kira desteği 2021 ne zaman verilecek?

Hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik olarak aktarılacak.

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

2021 kira desteği başvuru sonuçları

Destek kapsamında yer alan birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden yalnızca 1 kez destek verilecek. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması durumunda sadece 1 iş yeri için kira desteği verilecek.  

Kira desteği başvuru sonuçları 2021!

Kira desteği başvuru sonuçları 2021

Başvuru sonuçları destek başvurularının tamamlanmasının ardından www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak.

Kira desteği başvuru 2021!

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!


Geri Dön