26 / 04 / 2024

kira devir hakkı

kira devir hakkı

Kira sözleşmesini süresinden önce sona erdirmek isterse, bundan hem kendisinin hem de kiraya verenin zarar görmemesi adına kira kontratını devredebiliyor. İşte Kira kontratı devir hakkı esasları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak ve kira piyasası hakkında açıklama: Dengeye kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Emlak ve kira piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan dengeye kavuşacak diye belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır" dedi.

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

İçişleri Bakanlığı'ndan deprem bölgesine yönelik kira yardımları hakkında flaş bir açıklama geldi.

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Kira fiyatları hakkında Bakan'dan şok açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Bekir Bozdağ, kira ihtilafları hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ne kadar?

SES ve Ankara Tabip Odası şehir hastanelerinin kira bedelleri hakkında çalışma gerçekleştirdi. 

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Emlakçılardan ev sahiplerine tahliye baskısı!

Haberlisin köşe yazarlarından Özge Günal Akgül bugün kaleme aldığı köşe yazısında Türkiye'deki kira fiyatları hakkında açıklamada bulundu.

Ev sahipleri için vergi zamanı!

Konut ve iş yeri kiralarına ait gelir vergisi beyan dönemi başladı. İşte 2020 yılı için kira vergisi hakkında merak edilen 23 soru ve yanıtı...

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Murat Kurum'dan Elazığ'daki fahiş kira artışı hakkında açıklama!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem sonrası fahiş kira artışlarına karşı soruşturma başlatmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Vakıf Katılım'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Kira sertifikası hakkında açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladık" diye konuştu..

kira devir hakkı Haberi

kira devir hakkı

Kira kontratı devir hakkı!

Kiralama ilişkilerinde kiracı, muhtelif sebeplerden dolayı kira ilişkisini sonlandırmak isteyebiliyor. Örneğin artık mecurun kendisine dar gelmesi, yetmemesi, kira bedelini ödemekte zorlanması gibi..


Ancak, kanunda belirtilen sebepler dışında kiracı kira kontratını feshedemiyor. Bu noktada karşımıza "Kira kontratı devir hakkı" çıkıyor.


Kiracı kira sözleşmesini süresinden önce sona erdirmek isterse, bundan hem kendisinin hem de kiraya verenin zarar görmeyeceği hukuki bir çözüm olarak, kira kontratını devredebiliyor.


Kira hukukunun düzenlendiği yeni borçlar kanunu kapsamında açıklanan kira ilişkisinin devri hususu kanunda 323. maddede yer alıyor.


Kira ilişkisinin devri işlemi, Türk Borçlar Kanununa göre, kiracının; kiraya verenin yazılı iznini alması ile mümkün olabiliyor. Aksi halde, kiraya verenin yazılı izni alınmadıkça kira ilişkisi bir başkasına devredilemiyor.


Kira ilişkisinin devri

MADDE 323- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini...