19 / 04 / 2024

kira faiz geliri

kira faiz geliri

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında kira ve faiz gelirlerinin yargı kararlarına göre tahsil edilmesi konusunu ele aldı...

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Yaptığı açıklamada bu dönemde mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satmayı düşünenler için önemli uyarılar yaptı. İşte o açıklamalar...

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

32 günde 550 bin TL'den olağanüstü faiz geliri!

Bankaların mevduat faiz oranları Eylül ayında bir yükselişe geçti. Son güncellemelerle birlikte 550 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi de önemli bir artış gösterdi. 32 gün süresince yatırılan 550 bin TL için en yüksek faiz getirisi de dikkat çekici bir rakamla sunuldu.

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

Yüksek kira geliri olana daha çok vergi geliyor!

Yüksek maaş, kira ve rant geliri olanların hem vergi yükü artacak hem de önümüzdeki sene geriye dönük ek vergi alınacak. Dövizden faiz alanların da vergisi artacak.

Bina yönetim şirketleri faiz geliri elde ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Bina yönetim şirketleri binlerce binanın yönetimine baktığı için ciddi para topluyor. Şirketlerin kasasında fazla para birikiyor. Bunu da bankaya yatırıp faiz geliri elde ediyorlar" diye konuştu.

Eurobond faiz geliri ve alım‐satım kazancı nasıl vergilendirilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında Eurobond'lardan elde edilen faiz gelirlerinin ve alım‐satım kazançlarının nasıl vergilendirileceğini açıkladı. İşte o haber...

Beyanname verirken dikkat edilmesi gereken 4 nokta!

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Ortak tapulu taşınmaz mallar kiraya verilebiliyor. Kira bedeli tek bir hesaba yatırılabildiği gibi, iki ayrı hesaba da yatırılabiliyor. Peki, ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi.

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

kira faiz geliri Haberi

kira faiz geliri

1- Kira Gelirinin Vergilendirilmesi ve Beyanı Gelir Vergisi Kanunu'nun 70. maddesinin birinci fıkrasında, maddede belirtilen mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyetleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracılar tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratların gayrimenkul sermaye iradı olduğu, 71. maddesinde ise gayrimenkul sermaye iradında safi iradın, gayrisafi hasılattan iradın sağlanması ve idamesi için yapılan giderler indirildikten sonra kalan olumlu fark olduğu belirtilmiştir. 


Bu hükme göre, kiracıların kira bedellerini ödememeleri nedeniyle açılan davalar sonucu verilen yargı kararlarına göre tahsil edilen kira bedellerinin vergilendirilmesinde ve beyanında sorun bulunmamaktadır. Yargı kararına göre tahsil edilen kira bedeli, gayrimenkul sermaye iradı sayılmakta olup, genel hükümler çerçevesinde tahsil edildiği yılın kira geliri olarak beyan edilerek vergilendirilecektir. 


2- Faiz Gelirinin Vergilendirilmesi ve Beyanı Yargıya intikal eden kira anlaşmazlıklarında,...