29 / 03 / 2024

kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği

kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği

Kira gelir vergisi, taşınmazını kiraya verenler tarafından ödeniyor. Peki, mükellef de kirada oturuyorsa ne olur? Kirada oturup kirada evi olanlar beyanname verecek mi?

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

Kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradı olan kira gelir vergisinde hem evi olup hem kendisi kirada oturanların vergi mükellefi olup olmadıkları merak konusu oluyor. Peki, kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Nurol GYO ilk 9 ayda ne kadar kira geliri elde etti?

Nurol GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirketin 30 Eylül 2021 itibarıyla toplam aktif büyüklüğü 1.502.646.111 TL olup, hasılatı 292.512.176 TL oldu. Şirket, cari dönemde yatırım amaçlı gayrimenkullerden 15.117.452 TL kira geliri elde etti.

İGA, 3. Havalimanı arazisinden kira geliri elde edecek!

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen 3. Havalimanı projesindeki 10 milyon metrekarelik kamu arazisinin üst kullanım hakkı 49 yıllığına aldı. İGA, bölgede proje geliştirmek için anlaştığı yatırımcılardan kira geliri elde edecek.

İşyeri kira geliri istisnası 2017!

2016 yılı içerisinde işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki işyeri kira geliri istisnası 2017 ne kadar?

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

Hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017!

2017'de hem konut hem işyeri kira geliri olanlar nasıl vergilendirilecek? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hem işyeri hem konut kira geliri olanlar için rehber 2017..

Mesken kira geliri olanlar için önemli detaylar!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan nedim Türkmen bugünkü yazısında mesken kira geliri olanlar için bilgiler verdi. İşte o haber...

İşte kira geliri elde etmenin püf noktaları!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Metin Taş bugünkü yazısında kira geliri elde etmenin püf noktalarını anlattı. İşte o yazı...

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Vakıflar'ın kira geliri 480 milyon lirayı aştı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde, toplam 481 milyon 47 bin 521 lira kira geliri elde edildi" dedi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği Haberi

kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tabi tutuluyor. Buna göre ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için de vergi ödeniyor. Gayrimenkul sermaye iradı olan bu vergi, halk arasında kira gelir vergisi olarak nitelendiriliyor.

Kira gelir vergisi, bir yıl içerisinde elde edilen gelirler için bir sonraki sene içerisinde ödeniyor. Buna göre 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki gelirler için kira gelir vergisi ödemesi yapılacak.

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyan ve ilk taksit ödemeleri aynı tarihlerde gerçekleşiyor. 1 Mart'ta başlayan bu dönem 31 Mart'ta sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. 

Peki, kira geliri olan mükellef eğer kirada oturuyorsa ne olur? Kirada oturup kirada evi olanlar beyanname verecek mi? Vergi...