26 / 04 / 2024

kira getirisi yüksek iller 

kira getirisi yüksek iller 

Büyük şehirlerde artan konut fiyatları yakın illerin değerini artırdı... Kira getirisi göz önüne alındığında en çok Aydın, Zonguldak Van ve Şanlıurfa ön plana çıkıyor. 

Konut fiyatları Türkiye genelinde yüzde 1.07 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre Yeni Konut Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 1.07 oranında arttı.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

Kira bedelleri 15 bin TL oldu: 17 bin 2 liralık asgari ücret kirayı zor çıkarıyor! Vatandaşlardan yüksek zam talebi!

Vatandaşlar asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Kiralardan yakınan vatandaşlar, daha yüksek zam talep etti. 

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek enflasyonla birlikte herkesin gündeminde olan yüksek kira fiyatları, yaşanan deprem felaketiyle birlikte tırmanışa geçti. Kira zamlarıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış yaşandı.

İslam Memiş getirisi yüksek olacak yatırım aracını resmen açıkladı! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, getirisi yüksel olacak yatırım aracını resmen açıkladı.Buna yatırım yapan köşeyi dönecek.

kira getirisi yüksek iller  Haberi

kira getirisi yüksek iller 

Güneş Gazetesi'nden Yunus Çağlar'ın haberine göre; Gayrimenkul yatırımında önemli bir yer tutan kira getirisi en çok Aydın, Zonguldak Van ve Şanlıurfa'da görülüyor. 


İLK SIRADA AYDIN VAR 

Kira getirisi endekslerine bakıldığında ilk sırayı Aydın alıyor. Aydın'da yüzde 7,90 oran ile en çok brüt kira getirisi sunuluyor. 


VAN getirisiyle cezbediyor 

Kira getiri oranlarına bakıldığında ikinci sırada Van yer alıyor. Son yıllarda Van'da  yüzde 7,05 oranında kira getirisi brüt olarak hesaplanıyor. Genellikle yerli halkın yaşadığı bölgede inşaat firmaları yeni ve modern siteler yapıyor. 

 
DOĞU’DA URFA CEZBEDİYOR

Şanlıurfa, kira getiri sıralamasında 5. sırada yer alıyor. Yüzde 6,47 kira getiri oranıyla çok ciddi bir rakamı yatırımcısına kazandırıyor.  

Kırklareli'de kira getiri oranı yüzde 6,46 iken Karabük yüzde 6,38  kira getirisi ile 7. sırada yer alıyor. 8. sıradaki Giresun'un...