26 / 04 / 2024

Kira getirisi yüksek olan iller!

Kira getirisi yüksek olan iller!

Büyük şehirlerde artan konut fiyatları yakın illerin değerini artırdı... Kira getirisi göz önüne alındığında en çok Aydın, Zonguldak Van ve Şanlıurfa ön plana çıkıyor. 



Güneş Gazetesi'nden Yunus Çağlar'ın haberine göre; Gayrimenkul yatırımında önemli bir yer tutan kira getirisi en çok Aydın, Zonguldak Van ve Şanlıurfa'da görülüyor. 


İLK SIRADA AYDIN VAR 

Kira getirisi endekslerine bakıldığında ilk sırayı Aydın alıyor. Aydın'da yüzde 7,90 oran ile en çok brüt kira getirisi sunuluyor. 


VAN getirisiyle cezbediyor 

Kira getiri oranlarına bakıldığında ikinci sırada Van yer alıyor. Son yıllarda Van'da  yüzde 7,05 oranında kira getirisi brüt olarak hesaplanıyor. Genellikle yerli halkın yaşadığı bölgede inşaat firmaları yeni ve modern siteler yapıyor. 

 
DOĞU’DA URFA CEZBEDİYOR

Şanlıurfa, kira getiri sıralamasında 5. sırada yer alıyor. Yüzde 6,47 kira getiri oranıyla çok ciddi bir rakamı yatırımcısına kazandırıyor.  

Kırklareli'de kira getiri oranı yüzde 6,46 iken Karabük yüzde 6,38  kira getirisi ile 7. sırada yer alıyor. 8. sıradaki Giresun'un kira getiri oranı yüzde 6,33 olarak karşımıza çıkıyor. 

 
MODERN KONUTTA MERKEZ OLDU

3. sıradaki Bilecik yüzde 6,69 kira getirisiyle yerini alırken, 4. sırada bulunan Zonguldak’ta ise kira getiri oranı yüzde 6,62. 

 

Kira getirisi yüksek olan iller!

1. Aydın

2. Van

3. Bilecik

4. Zonguldak

5. Şanlıurfa

6. Kırklareli

7. Karabük

8. Giresun


Geri Dön