20 / 04 / 2024

kira indirimi 2021

kira indirimi 2021

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2022'nin ilk 5 ayında yüzde 200 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri, 2021'in aynı dönemine göre TL kapsamında yüzde 200, Euro bazında yüzde 55 arttı. 

Akfen GYO 2021'de 17.7 milyon Euro kira geliri elde etti!

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2021 yılında 17.7 milyon Euro oldu. Bu rakam şirketin kuruluşundan itibaren elde ettiği en yüksek kira geliri oldu. Şirketin kira gelirleri bir önceki yılın kira gelirlerine oranla Euro bazında yüzde 128 artış sağlandı. 

Akfen GYO ilk 10 ayda ne kadar kira geliri elde etti?

Akfen GYO tarafından yayınlanan aylık yatırımcı raporuna göre; 2021'de Türkiye'deki otellerden elde edilen toplam kira geliri 2021 Ekim'de, 2020'nin aynı ayına göre Euro bazında yüzde 226, TL bazında ise yüzde 273 oranında yükseldi.

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Ziraat GYO 2021'in sonunda ne kadar kira geliri hedefliyor?

Ziraat GYO'nun, geçen senenin ilk 9 ayında kira getirili gayrimenkullerden elde ettiği 44,1 milyon TL kira geliri, 2021'in aynı döneminde yüzde 109 oranında arttı ve 92,4 milyon TL’ye yükseldi. Böylece 2021 yılsonu tahmini olan 79 milyon TL aşıldı.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 01 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Perakendeciler ile AVM'lerin tartışması yeniden alevlendi!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'ler ve mağazalar arasındaki kira problemine ilişkin konuştu. Altaş, gelirlerinin kalmayacağına dikkat çekerek, kira indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Perakende sektöründen kira indirimi talebi!

Kısmı kapanmalar ile beraber haftalık çalışma süreleri 84 saatten 35 saate kadar süşen gıda dışı perakende sektöründe cirolar yüzde 70 geriledi. Online toplantıda buluşan BMD, TMD ve KMD temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve kiralarda ve vergilerde indirim istedi.

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

kira indirimi 2021 Haberi

kira indirimi 2021

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye’de koronavirüs salgını sürecinin birçok ülkeden daha iyi yönetildiğine, mal sıkıntısı ve iflas zincirinin engellendiğine dikkat çekti. 

Dünya'da yer alan habere göre; Davut Çetin, zor durumda olan sektörlere yeni bir ekonomik destek paketi sunulmasını talep etti.

Yaşanan en önemli problemler arasında ilk sırada işletmelerin finansman durumunun olduğunu vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Kapanan sektörlerin artık dayanacak gücü kalmamıştır. İşletmeler artık ücret, kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak durumdadır. Bu kapanma döneminde bu ödemeler yapılamaz. Yeni bir ekonomik destek paketi uygulamaya girmelidir. KÇÖ’den başka destekler de devreye girmelidir. Kredi ödemeleri faizsiz ertelenmelidir. Vergi ve prim ödemeleri ertelenmelidir. Zor durumdaki sektörler için yeni bir kredi paketi getirilmelidir. Kira desteğinde yüzde 10 stopaj...