29 / 03 / 2024

kira kontratı süresi dolmadan ev sahibi kiraya zam yapabilir mi

kira kontratı süresi dolmadan ev sahibi kiraya zam yapabilir mi

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlardan biri de "kira zamları" ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Bir ev sahibi kira sözleşme süresi bitmeden kiraya zam yapılabilir mi? Kira zammı ne zaman yapılır?

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Kiracı bir evi kiralarken konut sahibi ile bir kira kontratı imzalar. Peki kira sözleşmesine dair bazı huşular biliniyor mu? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

Kira beyannamesi süresi 2018 bitti mi?

Geçtiğimiz sene kira geliri elde ederek bu sene vergi mükellefi olanlar için kira beyannamesi süresi 2018 bitti mi? Kira beyannamesi en son ne zaman verilecek?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

kira kontratı süresi dolmadan ev sahibi kiraya zam yapabilir mi Haberi

kira kontratı süresi dolmadan ev sahibi kiraya zam yapabilir mi

Kira zammı ne zaman yapılır?

Ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira sözleşmelerinde kira süresine, kiralama bedeline, kiraya yapılacak zamlara ve kira zammının ne zaman yapılacağına dair bilgilere yer veriliyor.


Peki, ev sahibi kira kontratı süresi dolmadan kiraya zam yapabilir mi? 


Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmenin yazılı bölümünde açıkça belirtilmediği sürece, sabit süreli kira sözleşmesi boyunca kiraya zam yapılamıyor.


Bu nedenle sözleşmeyi imzalamadan önce tarafların anlaşmayı dikkatlice okuması gerekiyor. Kabul edilmeyen maddeler üzerini karalayarak sözleşmeden çıkartılabiliyor.


6 ay içinde bir kereden fazla kiraz zammı yapılamıyor. Bu durum, periyodik (örneğin aydan aya) kira sözleşmelerinde ve sözleşmenin, sabit süre boyunca bir kira zammına olanak sağladığı sabit süreli kira sözleşmelerinde de geçerli oluyor. 


Ancak sabit süreli kira sözleşmelerinde; 6 aylık bir dönem için birden fazla kira zammı yapılabilir...