29 / 03 / 2024

kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi

kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi!

Türk Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmesi tarafların haklı nedenlerinin olması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi hangi durumlarda söz konusu olur?

Kiracının kira sözleşme süresi dolmadan evden çıkması!

Kiracının kira sözleşme süresi dolmadan evden çıkması sıkça rastlanan sorunlar arasında yer alıyor. Kira kanunu kiracıya erken çıkma hakkı tanıyor mu? Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı evden çıkabilir mi?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi Haberi

kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Bir gayrimenkulün kiralanması durumunda kiracı ile mülk sahibi arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesiyle taraflar arasında oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.

Türk Borçlar Kanunu 29. maddesine göre, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında imzalan sözleşmede şu ifadeler kullanılıyor:

"Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme." 

Kiralayan ya da kiraya verenin haklı gerekçelerinin olması durumunda kira sözleşmesi fesh edilebiliyor. Kira sözleşmesinin karşılıklı fesh edilmesi amacıyla yeni bir dilekçe hazırlanması gerekiyor. 

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor: 

…………… SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

DAVACI  : 

VEKİLİ : 

DAVALI  : 

DAVA KONUSU : Belirsiz süreli kira sözleşmesinin feshi ve mecurun tahliyesine karar verilmesi talebinden ibarettir.

OLAYLAR :

1....