28 / 03 / 2024

kira vergisi nasıl hesaplanır

kira vergisi nasıl hesaplanır

Konutunu kiraya verip 2018 yılında 4 bin 400 TL'den yüksek gelir elde edenler kira gelir vergisi ödeyecek. Senede iki eşit taksit halinde ödenen kira gelir vergisinde ilk taksit ödemesi Mart ayında başlayacak.

Kira vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Gayrimenkulünü kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden mal sahipleri, 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira vergisi nasıl hesaplanır 2015? İşte hesaplama örnekleri...

Kira vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, kira vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira vergisi hesaplaması 2014...

2 bin 400 YTL‘ya kadar olan kira geliri vergiden muaf

Maliye Bakanlığı, 2008 yılı içinde elde edilen kira gelirlerine uygulanacak istisna tutarını 2 bin 400 YTL olarak belirledi.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

2020 kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ödeme süresini uzattı. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır, yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar...

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Kira ödemesi nasıl yapılır?

Kira gelirinin olması Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefiyetini doğuruyor. Kanunen belirlenen istisna bedelinin üstünde gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi ödüyor. Peki, bunun için kira ödemesi nasıl yapılır?

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi yapılan kira anlaşmasına istinaden, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanabildiği gibi noterde de imzalanabiliyor. Noterde imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kirada damga vergisi nasıl hesaplanır?

kira vergisi nasıl hesaplanır Haberi

kira vergisi nasıl hesaplanır

Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade edilmesi ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutulması ''kira vergisi'' ödemesiyle tabi tutuluyor. 

2018 yılı boyunca ise konutunu kiraya vererek gelir elde edenler vergi ödemelerini 2019 yılında yapacak. Gayrimenkulünü 2019 yılında kiraya verenler ise 2020'de vergi ödeyecek.

2018 yılı mükellefiyeti için istisna tutarı 302 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında 4 bin 400 TL olarak belirlendi.  2018 yılında 4 bin 400 TL'den yüksek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödeyecek. Bu bedelin altında kira gelirine sahip olanlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.

Kira vergisi nasıl hesaplanır?

Hesaplama yöntemi olarak "gerçek gider yöntemi" seçilmesi durumda, aşağıdaki alanların gerçekçi bir şekilde doldurulması ve tercih edilmesi doğru...