25 / 04 / 2024

Kira yardımı için gerekli evraklar

Kira yardımı için gerekli evraklar

Kentsel dönüşüm kapsamında, tahliyesi anlaşma ile olan kiracılara defaten 1470 TL taşınma yardımı ödemesi yapılıyor. Peki, kira yardımı için kiracılardan hangi belgeler istenir?

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

​​​​​​​Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım için çağrı yaptı. Ergün, "Hükümetten talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır” dedi

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

Memurlara bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kira yardımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Şimdi ise bu kira yardımının detayları araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

PTT dar gelirli ailelere yardım yapıyor! Bayram yardımı için 1900 TL verilecek!

PTT, bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.  1900 TL olarak belirlenen bayram yardımı için ise tek bir şart aranıyor. Yardım ile ilgili merak edilen detaylar ve şartlar haberimizde yer alıyor.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Kira yardımı için gerekli evraklar Haberi

Kira yardımı için gerekli evraklar

Kira yardımı için kiracılardan hangi belgeler istenir?

Gayrimenkulü riskli olarak tespit edilen ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan yapıların malikleri ve kiracılarına devlet bir takım finansal desteklerde bulunuyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden kimselere veriliyor. Kira yardımına başvuru yapan kimselerden ikamet şartı da isteniyor.


Yardım, riskli binada ikamet eden kimselere veriliyor. İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor.  Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor. 


Kentsel dönüşüm sürecinde, tahliyesi anlaşma ile olan kiracılara defaten 1470 TL taşınma yardımı ödemesi yapılıyor. Peki, kira yardımı için kiracılardan hangi belgeler istenir?


1- Başvuru Formu (Belediyede verilerek doldurulacak.)

2- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

3- Riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda...