20 / 04 / 2024

Kiracı aidat artışına itiraz

Kiracı aidat artışına itiraz

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında hem kira artışına hem de tahliyelere ilişkin anlaşmazlıklar her geçen gün artarken pek çok kişi de kira tespit ve tahliye davasının aynı anda açılıp açılamayacağını merak ediyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı....

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?

Her geçen gün fahiş kira artışları ile ilgili yeni bir olay yaşanıyor. Borsa Eğitmeni Aykut Korkutata, X sosyal medya hesabından kira artışına ilişkin bir örnek paylaştı. Peki bu duruma ev sahibi ve kiracılar ne dedi? İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar... 

2 yıl öncenin kirası, bugünün aidatı oldu!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının yanı sıra konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar da dikkatleri çekmeye başladı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, resmi X sosyal medya hesabından konuya değindi. Peki vatandaşlar aidat artışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte gelen yorumlar...

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira artışına ilişkin tartışmalar devam ederken, mülk sahipleri de sık sık mağduriyetlerini dile getiriyor. Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi X sosyal medya hesabından kontratlar ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

Kiracı aidat artışına itiraz Haberi

Kiracı aidat artışına itiraz

Apartman ve sitelerde ortak alanların giderlerini karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden alınan para aidat oluyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve sitelerde aidat bedeli yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor. 

Belirlenen aidatın ortak giderlerden yüksek olması halinde, kat maliki duruma Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak itiraz edebiliyor.

AİDATI KİMLER, HANGİ ORANDA ÖDER?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;

Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor. 

Apartman ya da site...