29 / 03 / 2024

kiracı boşaltma taahhütnamesi

kiracı boşaltma taahhütnamesi

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor. Peki, kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir? Nasıl verilir?

Kiracı boşaltma taahhütnamesi!

Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşmedir. Bu sözleşme kiralayanın isteğiyle kiracıya sunulur. Tahliye taahhütnamesi hakkında merak edilenler haberimizde..

Kiracılara imza uyarısı: Bunu yaparsanız her şeyi peşinen kabul etmiş olursunuz!

Kiracılar için tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen göz atın: Tahliye taahhütnamesinde nelere dikkat edilmeli? İşte o 6 madde! 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye taahhütnamesinde dikkat edilmesi gerekenleri merakla araştırıyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından 6 maddede tahliye taahhütnamesini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

Kiracılar dikkat! Boş kağıda imza atan kiracı mahkemeye gidemez...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tahliye ile ilgili taahhütname sorunu hakkında yaşanan sıkıntılar için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktığı belirtildi. Buna göre, yargıtay ev sahiplerini haklı bularak kiracıları da maalesef haksız buldu. İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

kiracı boşaltma taahhütnamesi Haberi

kiracı boşaltma taahhütnamesi

Kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor.


Bir diğer ifade ile tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. 


Taahhütnamenin geçerli olması için bazı şartlar aranıyor: Öncelikle, taahhütnamenin yazılı olarak yapılmış olması gerekiyor. Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor.


Ayrıca, ilk kira yılını takip eden yıllardan sonrası için verilmiş olması gereken boşaltma taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi gerekli oluyor.


Buna göre bir evi ilk defa kiralıyorsanız, ilk kira kontratı ile yapılan tahliye taahhüdü geçerli olmuyor. Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.


KİRACININ BOŞALTMA TAAHHÜTNAMESİ...