18 / 04 / 2024

kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır

kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Kiralamada zarar yaşanmaması halinde depozito iade ediliyor. Peki, kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kiracılara müjde! Stopaj yarı yarıya azaldı!

Stopaj oranının yüzde 10’a düşürülmesinin açıklanmasının ardından kiracıların ödeyeceği stopaj tutarı yarıya düştü. Mülk sahiplerinin net kira gelirinde bir değişiklik yapılmazken, mülk sahipleri vergi iadesi alamayacak.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

Kiracı kira iadesi isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiralayandan kullanmadığım 15 günlük kiranın iadesini isteyebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır Haberi

kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır

Kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Kiralama sürecinde herhangi bir zarar yaşanmaması halinde, bu depozitonun kiraya iade edilmesi gerekiyor.


Kanunen kiracının kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya yatırması gerekiyor.


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlü oluyor.


YARGITAY 13.HD 

E. 2004/79 

K. 2004/8396 

T. 1.6.2004


Depozitonun Hasar Olmaması Halinde İade Edileceği 


Davacı, 2.8.2000 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile kiracısı bulunduğu...