20 / 04 / 2024

Kira depozito iadesi 2021!

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...



Kira depozito iadesi 2021!
Mülk sahibinin evi kiralarken kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. 

Depozito kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından iade ediliyor. Eğer kira sözleşmesinde aksi bir durum söz konusu olmaması halinde, mülk sahibi depozito bedelini mülke herhangi bir zarar vermeyen kiracıya geri ödeniyor.

Türk Borçlar Kanunu'na göre; depozito bedellerinin bankaya depo edilmesi yasal olarak zorunlu oldu. Türk Borçlar Kanunu'nun 342. maddesi kapsamında kira depozito bedeli, Kiracının Güvence Vermesi başlığı altında yeniden düzenlendi. Kira depozito iadesi 2021 sözleşmesi şu şekilde hazırlanıyor:

Kira depozito iadesi 2021

Kiralayan
............adresinde bulunan............

Sayın Mülk Sahibi,
Aramızdaki kiracılık ilişkisinin sona ermesi nedeniyle aşağıda bilgileri bulunan taşınmazı............tarihinde tahliye etmiş bulunmaktayım. Söz konusu kiralanan taşınmazın adres bilgisi şu şekildedir:

...........

Kiralanan yerden tarafıma ait eşyalar çıkarılmış ve kiralanan gayrimenkul temiz ve kullanıma elveişli halde ve tüm anahtarlarıyla birlikte kira sözleşmesinde belirtildiği gibi şekilde tarafımıza teslim edilmiştir.

Kiralanan gayrimenkule ilişkin imzalanan kira sözleşmesinde yer alan tüm kiracı yükümlülükleri tarafımca yerine getirilmiştir. Kiralanan mülkte herhangi bir zarara neden olunmadığından ve tahliye tarihi itibariyle ödenmemiş kira borcu da bulunmadığından, kira sözleşmesi gereği tarafınıza ödenen.............TL depozito bedelinin bu mektubun gönderildiği tarihten itibaren belirtilen süre içinde tarafıma iade edilmesi gerekmektedir:........

Depozito bedeli aşağıda yazılı banka hesap numarasına geri ödenmelidir:

...........-..............

Saygılarımla,

...............

5 soruda kiracı depozito iadesi!


Geri Dön