23 / 04 / 2024

kiracı site yöneticisi olur mu

kiracı site yöneticisi olur mu

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, yönetici ve denetçi atıyor. Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi? İşte yanıtı..

Kiracıdan site yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartman ve site yönetimindeki hakkı nedir? Kiracıdan site yöneticisi olur mu? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 34. maddesinde yer alan kiracı ile ilgili yasal esaslar...

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Site yöneticisi ortak alanı istediği gibi kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici site içinden biri ama dairesinin etrafını çevirmiş. Geniş geniş alanları kaplamış, üzerini de kapatmış, kimseyi sokmuyor. ‘Kaldır’ diyorlar kaldırmıyor. Bunun gibi işgallerle alanını alabildiğine büyütmüş. Bu durum karşısında ne yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Demet Akalın, sahte site yöneticisinden şikayetçi oldu!

Güzel şarkıcı Demet Akalın, kendisini site yöneticisi olan tanıtan, geç saatlerde defalarca arayan kişiyi Savcılığa şikayet etti.

Sinop'ta site yöneticisinin sağlıkçılar için astığı yazı tepki çekti!

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

2 maddede site yöneticisi görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisi görevleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ahu Tuğba'dan site yöneticisi ile tartışan manevi annesine destek!

Güzel oyuncu Ahu Tuğba, aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle tartıştığı sitenin yöneticisi tarafından tehdit edilen manevi annesi Suzan Öktemer'in yardımına koştu...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisi, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısı oranında kullandıkları oylar ile belirleniyor. Peki, site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisinin 4 bahanesi!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yöneticilerin bahanesi" konulu yazı yazdı.

Kiracıların aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "kiracıların aidat sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Site yöneticisi nasıl olmalıdır?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinde olması gereken özellikler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

kiracı site yöneticisi olur mu Haberi

kiracı site yöneticisi olur mu

Kiracı site yöneticisi olabilir mi?

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atıyor. 


Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi?


Yönetim planında  yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Ancak böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.


Kat maliki kiracısına vekalet verdiği takdirde yönetici seçimi için aday olabiliyor.Yöneticinin atanması, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu alamasıyla oluyor.


Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici...