25 / 04 / 2024

kiracılar ortak alanlardan yararlanabilir mi

kiracılar ortak alanlardan yararlanabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Safranbolu Belediyesi'nden kiracılarına müjde! 

Safranbolu Belediyesi, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait kiracıları sevindirecek kararlar aldı. 

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O tarihte açıklanacak!

Nisan ayı kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında bulunuyor. Kira sözleşmeleri Nisan'da yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı 5 Nisan Pazartesi günü açıklanacak...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte merak edilen o rakamlar!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Mart ayında kiraya ne kadar zam gelecek?

Panora GYO'dan kiracılarına Mart ayı desteği!

Panora GYO'nun bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına 2021 yılı Mart ayı pandemi dönemine özel kira desteği verecek. 

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın belli oluyor!

Mart 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alıyor. Kira sözleşmeleri Mart 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın belli oluyor.

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Yozgat Belediyesi, Şubat ayı Olağan meclis toplantısında kiracılarını rahatlatacak kararlar aldı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın açıklanacak!

Şubat 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular arasında Kira sözleşmeleri bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın açıklanıyor...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?

Mülk sahibi değişen kiracılı taşınmazlarda, taşınmazın yeni sahibinin durumuna göre mülk sahipleri ile kiracılar arasında stopaj ve KDV tartışması ortaya çıkıyor. Peki kiralar nasıl belirleniyor? Mülk sahibi değişince kira sözleşmesi de değişiyor mu? Kira tartışmalarında kim haklı? İşte detaylar...

kiracılar ortak alanlardan yararlanabilir mi Haberi

kiracılar ortak alanlardan yararlanabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor. Kiralamalar da daha çok emlakçılar tarafından yapılıyor. Bunun için toplantıda bir karar alsak ve ‘kiralamaları sadece site yönetimi yapar’ desek bu geçerli olur mu? Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim siteyi koruma ve güzelleştirme derneği adı ile bir dernek kurmuş, bunlardan da hiç kimsenin haberi yok. Böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor. Kiralamalar da daha çok emlakçılar tarafından yapılıyor. Bunun için toplantıda bir karar alsak...