25 / 04 / 2024

kiralanana zarar verilmesi

kiralanana zarar verilmesi

Kiracılık esaslarını düzenleyen Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen zararların doğması halinde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı da doğuyor. Peki, kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih yapılabilir mi?

Kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih!

Kiracılık esaslarını düzenleyen Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen zararların doğması halinde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı da doğuyor. Peki, kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih yapılabilir mi?

Kira gelir vergisinde zarar doğması hali!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinde zarar doğması halinde hesap nasıl

Ali Kahyaoğlu: Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir!

Ali Kahyaoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda blok mermer ihracatına fon veya vergi getirilmesi gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Kahyaoğlu Blok mermere fon ve kısıtlama sektöre zarar verir, fiyat kontrolü getirilsin dedi...

Kütahya'da çıkan yangında 33 hektar ormanlık alan zarar gördü!

Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Emet 'te çıkan yangını bu sabah itibariyle yangını söndürdüklerini söyledi. Yangında 33 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır Adalet Kasrı'na zarar verdi!

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tırın, köprünün bitişiğindeki Adalet Kasrı'na da zarar verdiği tespit edildi...

Burhanettin Kocamaz: Kamu zararını azaltmak için Denizpark'ı taşıyacağız!

Başkan Kocamaz, "Kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız" dedi.

Çevre kirliliği turizme zarar veriyor!

Alanya'da turizm bölge dernek başkanları, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) toplantı düzenleyerek çevre kirliliğinin turizme verdiği zararı ve turizm sağlığıyla ilgili alınması gereken önlemleri görüştü.

Yusuf Hacısüleyman: Oteller ciddi zarar görüyor!

İflas olaylarını değerlendiren Hacısüleyman, "Oteller ciddi zarar görüyor. Kiminle çalışacağına dikkat etmeli. Yaşananlar doğal ayıklanma getirecek" dedi. Rusya'da tur operatörü İflaslarının bir İflaslarının bir bölümünün hileli olduğu belirtti.

Alışveriş Merkezleri esnafa zarar veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin Ramazan ayında geç saate kadar açık kalmasının esnafa zarar verdiğini belirtti. Alışveriş merkezlerinin açılış kapanış saatleri küçük esnafı etkiliyor.

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Metro çalışmaları nedeniyle zarar ettiği için Büyükşehir’e 3 milyon liralık dava açan Abdurrahman Aras, dosyaya metroda ortaya çıkan son görüntüleri de ekledi. Mahkemeyi kazanırsa diğer esnaflar da aynı yolu izleyebilecek

Süleyman Onatça: Faizde çok büyük indirim istemiyorum, ülkeye zarar verir!

TÜRKONFED Genel Başkanı Onatça: "Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapılacak olan PPK toplantısında faiz indirimi beklemiyorum, olursa da çok küçük olur. Çok büyük bir indirimin olmasını da istemiyorum, çünkü bu ülkeye zarar verir" dedi.

Osmaniye'de yayladaki 4 ev, yangında zarar gördü!

Osmaniye'de Ceyhanlılar Mahallesi'nde Tuncay Vural'ın kiracı olduğu iki katlı ahşap evde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Zorkun Yaylası'ndaki 4 ahşap ev, çıkan yangında zarar gördü.

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.

kiralanana zarar verilmesi Haberi

kiralanana zarar verilmesi

Kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih!

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiralanan mal üzerindeki ayıp ve zararlar kimi zaman mal sahibinin sorumluluğunda oluyor, kimi zaman ise kiracının sorumluluğunda oluyor.


Örneğin, Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk mal sahibinde olup; kiralanana sonradan ve kiracı dolayısı ile zarar verilmesi halinde sorumluluk kiracıda oluyor. Bu gibi durumlarda tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı doğuyor. 


Peki, kiracının kiralanana zarar vermesi halinde sözleşme feshedilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince; Kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür.


Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı davranması durumunda kiraya veren, konut ve çatılı işyeri kirasında, en  az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur. 


Diğer kira ilişkilerinde ise, kiraya veren, kiracıya önceden...